De ce mai iubim?

 “Noi nu iubim oamenii pentru ceea se sunt, ci pentru ceea ce pot sa devina”.

Oare de cate ori nu am intrat intr-o relatie gandindu-ne la schimbarile care urmeaza sa le facem, pentru ca totul sa fie asa cum ne dorim noi?

Oare de cate ori nu ne-am apropiat de o persoana, in ideea de a o schimba intr-un fel sau altul, iar pana la urma singurul rezultat sa fie acela ca tot pe noi am reusit sa ne schimbam?

Oare de cate ori nu ne-am dorit sa demonstram cuiva ca anumite credinte si pareri ii sunt gresite?Si aici ma refer strict la relatii…

Cand ne indragostim, pe langa valul acela de iubire care ne umple sufletul, ne dezvoltam si o mare doza de egoism. Unii in mod constient, altii cu totul inconstient. Dar exista. Cu totii avem o schita in mintea noastra despre “persoana perfecta“(aspect fizic, comportament, atitudine fata de noi). Cand gasim pe cineva care se apropie de asteptarile noastre, il primim in viata noastra cu bratele deschise. Pentru ca suntem constienti de sansele mari pe care le avem de a transforma persoana respectiva in ceea ce vrem noi. Ii plac animalele, clar o sa fie de acord sa ne luam catel, imi aduce flori la intalnire, cu siguranta o sa imi pregateasc cine romantice.

Si de cele mai multe ori, in incercarea asta de schimbare, singura noastra reusita e aceea de a ne schimba tot pe noi, de a ne depersonaliza, de a ne transforma in niste “noi” necunoscuti, dupa care tanjim ulterior. De ce nu putem sa fim multumiti cu ceea ce primim?De ce avem aceasta tendinta de a controla totul?Cele mai frumoase momente in viata noatra sunt cele au pornit de la cele mai incerte situatii si pe care le-am trait ca atare. Nu le-am dorit schimbarea, nu ne-am pus intrebari…

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “De ce mai iubim?

  1. Oare ceea ce descrii este o forma de iubire? E un pic trista generalizarea pe care o propui. Consider ca iubire e atunci cand te poti adapta la defectele celui iubit, altfel e doar o forma de narcisism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *