Să trecem cu pluta, că bac 2012 s-a dus

Michel Eminovici, un gigolo de prin părțile locului.

După cum știți, în cadrul acestei rubrici nu doar râdeți și râdeți, ci vă mai și învățăm câte una, câte alta, ca pentru bac sau pentru ce aveți nevoie. Acum, ne găsim în momentul în care a venit bacul la română și a trecut. Bun, și ce-i de făcut? Păi, facem mișto de perle, nu doar le dăm.

(menționez că-s luate de le Jurnalul Național și Antena 3, pentru că departamentul nostru de research perle e în concediu)

Michel Eminovici, un gigolo de prin părțile locului.
Michel Eminovici, un gigolo de prin părțile locului.

“Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerată a treia” – păi, ce, ați văzut voi profesori care să înceapă cu prima scrisoare? Nici gând, încep cu mârșăviile dintre Mircea și Baiazid, gata să-și dea la gioale reciproc.

“Cătălina nu avea probleme financiare pentru că tatăl ei era împărat” – chiar nu-i “perlă”, e un fapt evident. Sau Cătălina era prostituată, Împăratu era “peștele” și Hyperion, clientul.

“Latina clasică este o limbă moartă, care nu se poate vorbi decât în scris. Dupa căderea Imperiului Roman, o parte din latina clasică defunctă a devenit bulgară” – știam noi, românii, de ce nu-i iubim pe bulgari. Noi avem limbă de lemn, iar ei au o limbă moartă, deci, vorba aia, nu se pupă.

“Finalul are caracter justiţiar: «Ce-ţi pasă ţie, chip de lut / Dac-oi fi eu sau altul?» – de fapt, Hyperion era un băiat simțit și a numit-o curvă pe Cătălina într-un mod rimat. Vedeți, dacă ești drăguț cu femeia, te iau alții de prost.

Citeste si:  Exercitii pe care ar trebui sa le faci zilnic

“În Luceafărul, sunt prezente două planuri: terestru şi extraterestru” – și ia să-mi spună mie cineva că Hyperion era într-un cuib de cioară pe Pământ. Era la dracu’-n praznic, în cetatea lu’ sef’-su!

“Luceafărul e cea mai lungă poezie românească şi din lume, deşi nu s-a hotărât exact câte strofe are” – pentru că toți profesorii n-au nimic a face decât să-i frece la pix pe elevi în fiecare an cu ideea bacului. Ia să mai pună și ei mâna pe un vers și să-l numere.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “Să trecem cu pluta, că bac 2012 s-a dus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *