Sase sfaturi pentru achizitia unui copiator

copiatorPentru un birou, un copiator devine la un moment dat o necesitate. Exista numeroase documente ce trebuie multiplicate, exista nevoia de tiparire, scanare si astfel un copiator sau un multifunctional devine o necesitate absoluta. In alegerea copiatorului potrivit nu trebuie insa sa faci greseala de a te orienta doar dupa pret. Exista o serie de alti factori de care trebuie sa tii cont neaparat.

  1. Volumul necesar de copiere. Poate fi exprimat in numar de pagini pe zi, saptamana sau luna. Copiatoarele sunt divizate in categorii specifice: de la cele destinate utilizarii de nivel personal sau mic birou pana la cele profesionale, ce ofera un volum ridicat si devin utile in birouri mari. Acest volum reprezinta un factor decisiv, intrucat nu are rost sa cumperi un multifunctional profesional pe care il vei folosi rareori, doar acasa.
  2. Facilitatea de scanare – un fotocopiator sau multifunctional conectat la o retea de calculatoare este intotdeauna preferat. Cu ajutorul acestei facilitati orice document poate fi transpus in format electronic si transmis mai departe catre destinatari. Aceasta posibilitate de scanare trebuie obligatoriu cautata la un copiator ce va fi folosit in cadrul unui birou.
  3. Viteza de copiere – este exprimata in pagini per minut si este aleasa din nou, in functie de cat de utilizat va fi copiatorul. Daca fluxul necesar dintr-un birou o impune, va fi ales un copiator de mare viteza, insa in caz contrar, pentru utilizare casnica, poate fi achizitionat si unul de nivel mediu.
  4. Specificatii aditionale – nu sunt neaparat necesare de fiecare data, insa imbunatatesc experienta de printare, scanare si accesibilitate. Exista copiatoare ce pot fi utilizate si cu ajutorul dispozitivelor mobile, prin urmare astfel de facilitati trebuie si ele urmarite.
  5. Optiunile de cumparare – va fi avut in vedere si acest aspect. Uneori nu exista posibilitatea achizitiei direct din magazin, astfel se poate opta pentru cumpararea unui copiator online. De fiecare data trebuie acordata atentie garantiei oferite si producatorului.
  6. In cele din urma, pretul. Punand in balanta necesarul pentru birou si facilitatile oferite, poate fi ales chiar si un copiator mai ieftin, dar care sa pastreze aceiasi parametri de functionare doriti.

Documentarea prealabila si analiza tuturor ofertelor este cu siguranta recomandata atunci cand se alege un copiator. Urmand si cele sase sfaturi simple oferite anterior, vei putea face alegerea potrivita, fie ca e vorba de un echipament pentru acasa, fie de unul pentru birou.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *