Scrisoare de adio: Virginia Woolf, 1941

virginia_suicide_letterPe 28 martie 1941, scriitoarea Virginia Woolf isi umplea cu pietre buzunarele si murea inecata in fluvial Ouse dupa ce a lasat o scrisoare de adio pentru sotul ei. Episodul ramane binecunoscut din scenele din filmul “The Hours”, ecranizare dupa romanul cu acelasi titlu de Michael Cunningham.
Se spune ca Virginia Woolf avusese mai multe episoade de depresie pe parcursul vietii. Insa de data aceasta, scrie Woolf in scrisoare, e mult mai grav, aude voci, nu mai poate lucra la romanele sale.
Tinem minte si scena in care sotul ei fuge pe usa din casa dupa citirea scrisorii sa o salveze.
In literatura si psihologie sa vorbit mult despre viata V. Woolf. Despre cat de mult ar fi ajutat-o sau nu sotul ei. Au fost cei doi fericiti cu adevarat? Ramane una din intrebarile la care se cauta si azi raspuns. Nu putem sti cu adevarat despre viata unei scriitoare despre opera careia se discuta si astazi. Se scriu lucrari academice, i se citesc romanele de catre studenti sau de catre cei pasionati de literatura, I s-a dedicate o asociatie in Marea Britanie care organizeaza in fiecare an un discurs “Birthday lecture”.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *