Senzationalismul

59e8109829f0fac7c99911c54d77404fDe multe ori citind stiri sau diverse articole avem impresia ca titlul nu are legatura cu continutul. Avem impresia ca e vorba de un fel de joc de cuvinte care ne creeaza asteptari gresite despre ce urmeaza sa citim. La final si zambim cand vedem diferenta intre ce am crezut ca e prezentat in articol si ce a fost de fapt.

Iata un exemplu de senzationalism.

Senzationalismul este un termen care se refera la folosirea detaliilor socante pentru a trezi interesul publicului pentru articole din presa. Este vorba de prezentarea unui articol in asa fel incat sa provoace interes foarte mare, aceasta avand adesea ca urmare scaderea acuratetei informatiei.

In cazuri extreme, mass media va alege sa prezinte doar informatia care face o poveste buna, interesanta, care se concentreaza pe captarea atentiei, pe apelul la emotii, pe informatii controversate sau deliberat omise, fara sa se mai gandeasca la obiectivitate sau la relevanta sociala a informatiei.

Senzationalismul isi are inceputurile in Roma antica. In Acta Diurna se prezentau zilnic notite oficiale si anunturi publice. Senzationalismul a fost folosit in cartile secolelor al 16-lea si al 17-lea pentru a ilustra mesaje morale. Stevens spune ca prin senzationalism se pregateau stirile pentru clasa de jos, care nu avea o nevoie foarte mare pentru a intelege in profunzime politica si economia. Astfel, spune el, prin senzationalism se incuraja interesul pentru stiri al populatiei, devenind mai bine informata si educata.

Citeste si:  Tu stii totul despre steroizi? Afla chiar acum!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *