Smartphone-ul meu nu mai incarca. Cum il pot repara?

Fara indoiala, bateria telefonului reprezinta o piesa extrem de fragila si imprevizibila totodata. Daca explozia acesteia reprezinta cel mai extrem caz, pot aparea si o multime de alte neplaceri chiar si in cazul unei utilizari normale. Spre exemplu se intampla sa nu mai incarce. Insa, inainte de a te gandi la ce este mai rau, trebuie sa stii ca exista metode de a-l repara.

Cu siguranta ti s-a intamplat si tie acest lucru – smartphone-ul ti s-a inchis brusc si ti-a fost pur si simplu imposibil sa il pornesti din nou. In momentul in care incerci sa il pui in priza pentru a-l incarca, la fel, nicio reactie. In aceasta situatie avem tendinta sa ne panicam si sa zicem ca nu avem de ales decat sa schimbam bateria sau chiar smartphone-ul.

Smartphone-ul tau nu mai incarca? Verifica intai si intai bateria. Acest lucru pare evident si, cu toate acestea, nu toata lumea se gandeste la acest lucru. Trebuie sa si precizam faptul ca in ziua de azi smartphone-urile care sunt dotate cu o baterie amovibila sunt din ce in ce mai rare, chiar inexistente. Putem paria ca nici tu nu mai ai un astfel de smartphone.

Insa, daca ai un astfel de smartphone, atunci acest prim sfat iti va fi cu siguranta de ajutor. Incepe deci prin a retrage bateria telefonului pentru a verifica starea acesteia. Uita-te cu atentie pentru a vedea daca nu prezinta vreo deformatie, daca nu este bombata. Daca bateria nu prezinta nicio deformatie, daca este impecabila atunci te sfatuim sa o lasi sa se « odihneasca » pret de cateva minute. Reintrodu bateria in telefon si incearca sa incarci din nou telefonul. Ideal ar fi sa folosesti incarcatorul original furnizat in cutia telefonului. Daca nu ai o baterie amovibila atunci poti simula o retragere a bateriei apasand timp de cateva minute pe butonul Power al telefonului.

Verifica cablul si incarcatorul USB al smartphone-ului. Daca smartphone-ul refuza sa se incarce, atunci s-ar putea ca nu bateria sa fie problema. Exista mari sanse ca problema sa vina de la incarcator, nu de la baterie. In ziua de azi, incarcatoarele sunt divizate in doua parti, un soclu de incarcare si un cablu. Acesta din urma, daca este un USB clasic sau un USB tip C poate nu este folosit in mod corect de utilizator. Nu este deci imposibil ca problema sa nu vina de la cablu.

Priza functioneaza in mod corect? Aceasta este o verificare de care multe persoane uita in general. Nu uita sa incerci incarcatorul in mai multe prize diferite. Daca este conectat la o multipriza, privilegiaza o conexiune directa la o priza murala.

Curata portul USB. Daca dupa toate aceste incercari si verificari smartphone-ul tot nu se incarca, poti verifica portul micro-USB sau USB-type C. Poti verifica starea generala a firelor care, odata cu trecerea timpului se deterioreaza. Sau problema poate aparea din cauza prafului sau mizeriei care se poate incrusta pe fire. Atunci trebuie curatat portul USB si incercat din nou.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *