Testează-ţi blogul! Cum afli dacă trebuie sau nu să-ţi schimbi hostingul

optimizare-viteza-site-wordpress

După cum ştiţi, unul dintre cei mai importanţi factori în bună funcţionare a unui blog este hostul. Un host prost din punct de vedere calitativ poate afecta viteza de încărcare a blogului, pagerank-ul, optimizarea SEO şamd.
În cele ce urmează vom discuta despre câteva unelte care vă vor ajuta în a lua o decize dacă merită sau nu continuarea colaborării cu firma care vă găzduieşte blogul.

Blogul tău poate fi hostat pe un server supraaglomerat.

Pentru a verifica dacă blogul mai împarte pe acelaşi server încă 200 de alte siteuri accesează: http://www.yougetsignal.com/tools/web-sites-on-web-server.
Tot ce trebuie să faci este să adaugi adresa blogului tău fără http:// sau www.
În funcţie de rezultat, dacă pe serverul respectiv mai locuiesc încă o sută sau mai mulţi “vecini” este recomandat să schimbi firma de hosting imediat.

Important!
Tot acelaşi site vă oferă şi avantajul de a vedea dacă pe serverul respectiv mai există şi siteuri adult, warez sau alte tipuri de siteuri ce vă pot afecta “reputaţia” blogului în faţa marelui Google.

Testul de viteza

Cu ajutorul siteului tools.pingdom.com puteţi afla care este viteza de încărcare a blogului. La fel trebuie introdusă adresa URL a blogului iar rezultatul final şi cel mai important este cel rezultatul principal, cel de sus, care arată cât timp îi ia serverului să afişeze blogul.

Citeste si:  Superstitii despre ziua de vineri 13

Mentiuni

Un alt test important îl consituie timpul de reacţie al panoului de control. Pur şi simplu trebuie să vă logaţi în zona de administrare a blogului apoi să navigaţi în diferite zone din meniu (plugins, settings, media gallery etc.). Dacă timpul de răspuns este peste 1-2 secunde atunci ar trebui să vă gândiţi cumva la o altă alternativă decât cea oferită de firma de hosting actuală.

De reţinut faptul că fiecare blog aflat pe platforma WordPress este unic în felul său, anumite setări pot funcţiona pe un anumit blog iar altele nu, de aceea nu mă pot pronunţa exact pentru fiecare blog în parte. Pentru întrebări suplimentare vă stau la dispoziţie în rubrica de comentarii al acestui articol.

Vor urma în curând câteva sfaturi utile pentru optimizarea unui blog aflat pe platforma WordPress. Până atunci, numai bine!

PS. Ca idee, blogul acesta se mişcă ca o cizmă însă nici nu am terminat de lucrat la el deci nu-mi atrageţi atenţia pentru că ştiu deja.

Sursa foto: mywordblogger.blogspot.ie

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “Testează-ţi blogul! Cum afli dacă trebuie sau nu să-ţi schimbi hostingul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *