Un mod rapid de a încorpora videoclipurile în postari

Nu ştiu câţi dintre voi ştiaţi că pe platforma WordPress se pot încorpora videoclipurile de pe Youtube,Vimeo sau Flickr şi prin inserarea în postare a linkului din bara de navigare a browserului.

Unele teme WordPress nu permit dimensiunile predefinite din codul de încorporare a videoclipului ,defapt permit însă se întâmplă ca uneori videoclipul să fie atât de mare ca dimensiuni încât să depasească spaţiul destinat postarii şi să ajungă ca lungime până peste coloanele blogului.De exeplu dimensiunea optimă pentru un video pentru tema Blog Event este de 560 x 315.
Youtube permite modificarea codului înainte de a fi copiat,însă de ce să nu facă asta WordPress dinainte doar prin copierea directă a link-ului?

Pentru asta va trebui să mergeţi în panoul de control a blogului (Dashboard)MediaEmbeds şi să bifaţi opţiunea “When possible, embed the media content from a URL directly onto the page. For example: links to Flickr and Youtube.”.

Apoi din editorul html al postarii inseraţi linkul videoclipului ca în imaginea de mai jos:

Postarea asta este adresată în special Lucianei care se chinuie rău de tot din cauza codurilor de încorporare a filmelor de pe Youtube.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

10 thoughts on “Un mod rapid de a încorpora videoclipurile în postari

 1. Se mai poate folosi si codul de incorportat.. Cu metoda asta putem alege si dimensiunea videoclipului:)

 2. Da, este o soluţie, dar eu prefer să lucrez cu iFrame. E mai sigur şi pot modifica codul, dacă am chef. Mai mult, dacă mi-am scos codul, îl pot duce unde am chef, inclusiv pe o pagină web, dacă am nevoie de asta.
  În mini-magazinul meu virtual, pot folosi în loc de o povestioară, un videoclip şi abia după o prezentare video, să spun câteva vorbe. Sigur, fiecare are nevoi diferite!!
  IDEAL este să ştii şi aşa şi aşa, pentru flexibilitate.
  Apreciez efortul de a ajuta bloggerii, indiferent de cunoştinţele mele!
  Eu mi-am băgat nasul prin multe şi ştiu cât timp consumă şi ce valoare are un "hint"!
  Eu unul, îţi mulţumesc Sorin, în numele tuturor necăjiţilor care acum, răsuflă uşuraţi! (De asta, sunt convins! :) )

 3. PS: Cu iFrame, poţi pune două video alăturare. Faci width=270, împarţi width iniţial la 270 şi cu factorul rezultat (proporţie) ajustezi height. Desigur, oriunde apare în cod! ;)
  Succes la iFrame tweaking! :)
  Un truc foartge simplu şi uşor de aplicat.
  Foloseşti IrfanView, care e free. Deschizi, creezi o imagine nouă (Alt+I+W) şi la "size" introduuci width şi height de la video. Salvezi apoi ca imagine şi faci apoi resize pe width. În height, va apare noua dimensiune necesară. Poţi astfel testa mai multe lăţimi, până încap două video alăturare, sau chiar mai multe, dacă vrei să faci o galerie video. ;)
  BAFTĂ la tweaking!

 4. PPS: Am uitat ceva important:
  Înainte să calculezi lăţimea/2, deschide din WordPress fişierul CSS al temei. Acolo, o să găseşti valoarea lăţimii pentru coloana în care apare articolul. Scade din valoare 2*20px sau 2*30px, pentru marginile stânga-dreapta. :)
  Happy coding! :D

 5. Multumesc Serban!Eu merg mai mult pe felxibiliatate asa cum ai zis si tu mai sus.

 6. Si codul dar si linkul direct.Acum depinde ce-ti vine mai la indemana si cat de mult te grabesti.

 7. Sunt și zeci de pluginuri ce te pot ajuta la implementarea video-urilor de pe diferite site-uri, inclusiv Youtube. Multe au deja personalizare, culoare player, dimensiuni, dacă pornește în HD, etc. Metoda prezentată de tine e cea mai rapidă.

 8. Nu pot sa introduc nici un videoclip in wordpress ,( indiferent daca copiez codul din alt sait, pe pagina caruia merge perfect). Este vreo setare pe undeva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *