Codul lui DaVinci

Codul lui DaVinci este o carte asemănătoare Fructului Oprit. Parcă nu ai vrea să o citești, că este una din cărțile alea „la modă”, și nu ești tu genul care caută o carte numai pentru atâta lucru. Dar dacă ești genul de cititor care adoră misterele, căutările de comori și poveștile care pun pe jar lumea întreagă, ca mine, te mănâncă degetele până o citești!

Robert Langdon, personajul în jurul căruia este construită acțiunea, este simbologist. În toiul unei lansări de carte, este luat, frumos, de Bezou Fache, căpitan al poliției franceze, și dus la Luvru. Acolo, Jacques Saunière,  custodele muzeului, zăcea mort pe podea, așezat cu grijă în poziția Omului Vitruvian, lângă un șir de cifre. Nepoata acestuia, Sophie Neveu, criptolog, ajunge în scurt timp, cu explicația inscripției de pe podea.

Și îl atrage pe Robert în aventura vieții sale. Acesta află că nu era acolo ca ajutor pentru simbolistica poziției lui Saunière, cum i se spusese, ci ca principal suspect. În ultimele minute de viață, bătrânul o îndemnase pe fată să caute simbologistul, îndemn ce fusese șters de pe podea, și interpretat ca indiciu pentru poliție.

Cei doi află că bunicul lui Sophie nu era numai custode al muzeului, ci și membru al uneo organizații ce păstra unul din cele mai mari secrete ale omenirii: Sfântul Graal! Acțiunea începe să se desfășoare cu o viteză tot mai mare, într-un ritm care te face să citești până la epuizare! Indiciile ce duc spre locația Graalului vin de unde te aștepți mai puțin, ajutoarele nu se află tocmai pe toate drumurile, iar adevăratul criminal este pe urmele lor.

Deși cartea asta a pornit adevărate polemici, a dat la multă lume de gândit, și a dat apă la moară multor fanatici, eu cred că merită citită! Chiar îmi place la nebunie cum este scrisă, și cum te atrage pur și simplu în lumea ei, și nu te mai lasă afară până nu ai terminat de citit! Plus că este imprevizibilă! Încerci mereu să ghicești următorul pas, locația următorului indiciu, dar reușești foarte rar! Eu am reușit să prevăd numai adevărata identitate a maestrului!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

One thought on “Codul lui DaVinci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *