Vacanţa din dulap

De multe ori se întâmplă să ne planificăm o vacanţă în care ne propunem să ne relaxăm şi să facem tot ce ne trece prin cap. Apoi în ultimul moment, o cheltuială neprevăzută ne face să alegem între plecarea în vacanţă şi amenajarea locuinţei, de exemplu. Ce facem? Ne achiziţionăm obiectele dorite de mult timp sau plecăm în vacanţă?

Un prieten a fost de curând într-o dilemă de felul acesta. Împreună cu soţia au hotărât că e mai rezonabil să achiziţioneze trei dulapuri în locuinţa lor şi să amâne vacanţa până la anul. Zilele trecute mi-am vizitat prietenul şi l-am felicitat pentru alegerea făcută. M-a luat deoparte şi mi-a spus să nu fac niciodată aşa ceva. Urăşte dulapurile acelea. De câte ori se uită la ele vede vacanţa sa pierdută.

Prietenul meu are dreptate. Vacanţele sunt făcute pentru noi. Ca să ne refacem după luni de muncă şi stres. Nici un dulap sau alta achiziţie nu va putea înlocui câştigul pe termen lung al unei vacanţe reuşite. Amintirile noastre sunt despre vacanţe, nu despre dulapuri. Culmea e că dacă vom pleca în vacanţă o să găsim apoi resurse financiare şi pentru alte achiziţii. Când suntem relaxaţi, lucrurile sunt mai uşor de rezolvat.

Zicala conform căreia nu trebuie să lăsăm pe mâine ce putem face azi se aplică perfect în cazul vacanţelor, doar că vacanţele se amână cu lunile sau anii, nu cu o zi-două. Întotdeauna va apărea un motiv ca să ne amânăm vacanţa. De aceea oamenii care ajung să facă asta an după an sunt tot mai plictisiţi de viaţă. Ianuarie sau iulie, martie sau septembrie, pentru ei e tot una. Frustrările se acumulează ca şi sănătatea lor din ce în ce mai şubredă. Organismul lor urlă după relaxare, dar ei preferă să-şi zugrăvească apartamentul, de parcă asta i-ar face fericiţi.

Citeste si:  Calatorii frumoase, de facut macar o data in viata

Nu vă transformaţi visele în coşmaruri, plecaţi în vacanţă!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *