20 martie 2016, Ziua Internationala a Fericirii

Unul din obiectivele fundamentale ale finite umane este reprezentat de cautarea fericirii, conform ONU, care a si proclamat aceasta zi.
Aceasta afirmatie duce la o serie de intrebari filozofice legate de gasirea fericirii vechi de cand lumea. Este vreodata omul fericit cu adevarat?
Freud nu ar fi fost de acord ca omul a fost facut sa fie fericit. Pentru el, fericirea poate fi numai temporara. De asemenea, Freud spune ca orice situatie dorita de principiul placerii, prelungita, produce un sentiment doar de multumire. Si nu de fericire.
Fericirea tine de fapt de probleme legate de libido. Oamenii trebuie sa identifice fericirea relevanta pentru ei drept capacitatea lor mentala de a experimenta fericirea.
Una din cheile unei presupuse placer maxim ear fi reprezentate de adaptarea la mediul extern. Religia, potrivit lui Freud, ar reduce aceste supozitii dictand o cale simplista catre fericire. Pentru Freud scopul vietii omenesti nu este iertarea in viata de apoi, ci atingerea fericirii absolute. Insa aceasta afirmatie contrazice ideea lui ca omul nu a fost facut sa fie fericit.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *