Riscul seismic al cladirilor forteaza nota de nevoie de buget

Farmecul cladirilor este desigur si cand vine vorba de ceva vechi, de ruinele pastrate ale unor foste cladiri de importanta. Insa o data cu admiratia fata de stilul acesta vine si riscul major de prabusire. Va deveni asadar un risc pentru toata lumea. Potrivit rapoartelor numai in Bucuresti numarul de cladiri cu riscul seismic este peste 100 si asta doar pentru clasa majora de risc 1.

139733_articol

Cum fondurile lipsesc cu desavarsire pentru mai toate domenille se pare ca si pentru reabilitari banii vor fi mai putini. De fapt fondurile sunt la jumatate fata de cele alocate de pana acum. Cu un record fata de ultimii cinci ani Guvernul a considerat ca reabilitarea cladirilor cu risc seismic mai poate astepta asa cum a asteptat si pana acum.

Promisiuni multe, riscul seismic insa bani putini si fonduri taiate

Constienti fiind de ceea ce inseamna o cladire cu risc seismic poate si cea mai mica zguduitura a pamantului va face ca o cladire sa devina un pericol fata de siguranta nu numai a celor care locuiesc in zona ci a fiecarei persoane in parte- un simplu trecator la un moment nepotrivit face obiectul grijei fata de o astfel de situatie.

Intervine si nevoia ca cei care locuiesc in astfel de cladiri sa se mute caci altfel cum s-ar putea realiza reabilitarea intr-un mod adecvat? Insa in multe dintre cazuri sunt proprietari batrani, de varsta a treia care abia isi pot plati facturile curente. Nu numai incapatanarea insa pur si simplu lipsa de fonduri, de incredere de a se muta face ca intreg procesul sa fie unul mult mai dificil.

Citeste si:  Statut de femeie in comunitatea mulsulmanilor

Insa ramane raportarea la partea financiara mai presus de toate si cum deja este un lucru stabilit ca fondurile pentru reabilitarea cladirilor cu risc seismic sunt la jumatatea valorii fata de pana acum este greu de crezut ca in practica va exista un bilant al realizarilor pentru anul acesta.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *