Adăugare Google WebFonts în WordPress

Fonturile reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale unui blog, iar dacă nu știai, Google are o colecție de peste 400 de fonturi pe care le poți folosi pe blogul tău WordPress.

1. Plugin-ul Google Webfonts Plugin for WordPress

Dacă vrei să dai un aspect mai plăcut conținutului tău, următorul plugin îți va fi de folos.

Stai liniștit. Cele 291 de fonturi ale plugin-ului sunt hostate pe serverele Google, deci se încarcă repede și le poți folosi când și cum vrei. În acest articol vă voi arăta cât de ușor putem folosi folosind un plugin.

În primul rând, trebuie să instalezi și să activezi plugin-ul Google Webfonts Plugin for WordPress.

Promovare web 2.0

Odată ce l-ai activat, dacă intrii în editorul de scris, vei vedea două drop-down-uri pe lângă uneltele default: unul pentru alegerea fontului și unul pentru a seta mărimea acestuia.

2. Plugin-ul WP Google Fonts

WP Google Fonts îți permite, ca și primul plugin să utilizezi fonturile de la Google, dar într-o altă manieră. În loc să schimbe fonturile de fiecare dată când scrii un post, WP Google Fonts te lasă să atribui heading-urilor, titlurilor și paragrafelor câte un font, toate dintr-un panou de setări simplu.

Singurul lucru pe care l-aș adăuga ar fi un preview al fontului în drop-down, atunci când selectezi un font. Asta ar mai reduce din timpul luării unei decizii.

Acum că ai instalat unul din cele două plugin-uri, nu mai ai niciun motiv să-l ții după tine pe nenea  Times New Roman. Nu că ar fi ceva rău în legătură cu Times New Roman…

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “Adăugare Google WebFonts în WordPress

  1. Cel mai corect e să ai tu fontul, plus ca Google font nu are haber de diacriticele limbii române. Intradevăr webfont aduce un mare plus dacă ştii să îl folosesţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *