Barmaniada – Etapa de Speed Service

Barmaniada – Etapa de Speed Service a avut loc pe 28 august, în Spice Club. După cum  probabil deduceți din titlu, concurenții s-au întrecut în prepararea băuturilor contracronometru, fiecare dintre ei dorind să se dovedească cel mai rapid barman!

La barul de competiţie au fost servite 2 beri şi şase cocktailuri: 2 long drinks, un cocktail martini, un cocktail frozen, un iced tea şi un cocktail multi liqueur. Juriul a avut de punctat, pe lângă viteză, corectitudinea rețetelor și tehnica de lucru.

Juriul a fost format din:

 1. Tug Van Den Bergh, membru fondator al World Flair Association.
 2. Sean Kennedy, barman profesionist din Danemarca
 3. Jonas Andersen, barman profesionist din Danemarca, câştigător al locului al 3-lea la competiţia din cadrul Jameson Bartenders Ball, unul dintre cele mai renumite evenimente internaţionale, dedicat barmanilor.
 4. Marjan Kukuneshoski (Make) – Barmanul Anului 2009
 5. Sergiu Biriş – Barmanul Anului 2010

Câștigătorii au fost, după cum urmează:

 1. Andrei Todosi-  1 minut şi 29 de secunde- cel mai rapid barman- 400 €
 2. Emanuel Magda-  1 minut şi 25 de secunde, a pierdut din punctaj la modul de preparare a băuturilor-  250 €
 3. Bogdan Tenciuc – 1 minut si 33 de secunde-  150 €

Deliciul serii l-au făcut Sean Kennedy şi Jonas Andresen, membri ai juriului, invitați din Copenhaga. Primul a făcut o demonstraţie interesantă despre Creative Cocktails, preparând pentru audienţă cocktailuri pe bază de whiskey, cu cele mai inedite ingrediente: bitter-uri homemade, ou sau zer de la brânza mozzarella.

Citeste si:  PROGRAMUL EVENIMENTELOR BOOKFEST TÎRGU MUREȘ, EDIȚIA I
Jonas Brandenborg Andersen

Cel din urmă  a prezentat un nou trend în bartending, şi anumeShot Tails. Un shot-tail se consumă în pahare de shot, unul conţinând Jameson Irish Whiskey, iar celălalt, ingredientele pe care le-ar conţine în mod obişnuit cocktailul. Băute alternativ, ele  trebuie să recreeze gustul cocktailului original, oferind în acelaşi timp o nouă experienţă.

Sean Kennedy

Dacă ați ratat prima etapă a celei de-a patra ediții Barmaniada, stați liniștiți! Mai sunt 5:

 1. Bere – Octombrie
 2. Somelier – Octombrie
 3. Barista – Noiembrie
 4. Mixologie – Noiembrie
 5. Working flair & Exhibition – Decembrie

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *