Guest post: Să (nu) ne repetăm

Guest post: Să (nu) ne repetăm

Emil Călinescu va salută din nou dintr-un guest scris “în deplasare”. Astăzi voi vorbi despre … repetiţie. Cum ar trebui ori nu ar trebui să ne repetăm.

Aşadar, unul din punctele “ţări” ale unui blogger este să scrie cât mai mult. Un alt punct tare al unui blogger e să scrie cât mai bine calitativ. Unii zic că cele 2 s-ar contrazice, alţii că nu. Că scrii din ce în ce mai bine cu cât scrii mai multe articole. Exersând înveţi. Cică.
Bun, dar dacă scrii mult există riscul ca la un moment dat să … te repeţi. E trist, dar trebuie să acceptăm acest lucru. În blogosfera se zice că acest lucru ar fi interzis.
Ce e interzis în blogosfera este însă permis în alte meserii:

  • Popa tine aceeaşi slujbă dacă e aceeaşi sărbătoare, nu? Eu nu merg la Biserică, dar ştiu din ce îmi zic alţii. E o slujbă standard de Paşte, una standard de Crăciun. Şi există cam aceeaşi slujbă la înmormântări, la nunţi ori la botezuri. La din astea am fost, deci aici pot să confirm. Deci popii se repetă.
  • Alţii care se repetă sunt profesorii. Mai ales cei de pre-universitar. Lecţia cu integrale va fi predată la fel de fiecare dată. Indiferent de an, de clasa ori de vremea de afară. Deci şi profesorii se repetă.
  • Taximetriştii fac aceleaşi şi aceleaşi drumuri zilnic. Unirii – Gara de nord, Unirii – Aeroport… Să nu mai zic de şoferii de RATB, care au acelaşi şi acelaşi traseu. Şi cică nu-i rotesc, ci nenea X merge pe acelaşi şi acelaşi traseu ani de zile. Unii zic că ar înnebuni… Deci şi şoferii se repetă.
  • În presă totul e original? Aceeaşi ştire este dată de fiecare dată de Crăciun, de Paşte … Aceleaşi filme sunt date … Păcat că nu am posibilitatea să urmăresc ştirile de la o televiziune (oricare) din 25 decembrie 2011, 2010, 2009. Şi apoi să le văd pe cele din 2012. Nu cred că ar fi mult diferite. În concluzie, se repetă şi ziariştii.
Citeste si:  3 motive pentru care trebuie sa apelezi la servicii SEO

Singurii care nu ar avea voie să se repete ar fi bloggerii. Care nu sunt nici scriitori (scriitori sunt aia de scriu cărţi, de-s publicaţi “la edituri bune”), dar nici ziarişti (ăia sunt cei care scriu la ziare). Bloggerul trebuie să scrie tot timpul ceva nou şi original. Şi neapărat să nu mai fi abordat acel subiect. Cum adică: ai scris cândva despre gunoieri şi reiei subiectul? Înseamnă că eşti în criză gravă de subiecte. Ce nenorocire.

Să nu mai zic despre situaţia în care abordezi un subiect “deja fumat” în blogosfera. Păi tu ai intrat în 2012, ar trebui să ştii ce s-a scris din 2005 încoace, nu? Trebuie să ştii “istorie”. Altfel, ce cauţi în blogosfera?

Acum pe bune: nu e şi asta o ipocrizie? Avem pretenţia de la bloggeri să fie aşa cum mulţi alţii nu poţi fi, adică originali. De ce? Câte subiecte poţi avea? Ai 3.000 de articole pe blog. Oare ai scris 3.000 de articole total originale? Ţi s-au întâmplat 3.000 de chestii senzaţionale? Păi atunci eşti tare, viaţa ta e un adevărat film. Nu-mi dau seama dacă e film American, telenovela sud-americană ori film indian. Ori poate un banal film românesc.

Înainte de a avea pretenţii de la alţii, hai să ne uităm la noi. La propriile persoane, la propriile vieţi. Putem afirma cu certitudine că ziua de azi a fost total diferită de cea de ieri?
Salutări REPETITIVE (pardon, ORIGINALE) tuturor. Şi dacă aveţi chef şi inspiraţie (şi o temă ORIGINALĂ, bineînţeles), vă aştept cu un guest-post şi la mine pe blog.

Citeste si:  Sfaturi de la Seogan

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “Guest post: Să (nu) ne repetăm

  1. pffff… cred ca cea mai importanta regula in blogging e sa scrii când vrei despre ce vrei si simti!
    Interesant articolul.. iar repetita e mama invataturii :D !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *