Bowling şi rom!

Dacă aveţi chef de un film de week-end, vă recomand ultima producţie cu Johnny Depp, The Rum Diary. Filmul este regizat de Bruce Robinson şi făcut după nuvela lui Hunter S. Thompson, care a scris cartea Fear and Loathing în Las Vegas, ecranizată şi în care apare şi Johnny Depp , iar acum câţiva ani s-a ocupat şi de povestea la serialul Nash Bridges.

Scenariul este foarte simplu. În anii ’50 un scriitor cam alcoolic, se mută din New York în Porto Rico, unde scrie la un ziar şi intră în tot felul de încurcături pentru a-şi duce munca de jurnalist la bun sfârşit. Alături de el îi vedem pe Aaron Eckhart, Michael Rispoli, Amber Heard, Richard Jenkins şi într-un rol interesant, pe Giovanni Ribisi.

Filmul de 2 ore ne duce prin afacerile americanilor care deţin insula, nenorocirile populaţiei parcă sclavagizate şi aventurile jurnalistului, care dacă nu ar fi făcut parte dintr-o carte ar fi fost comune. Aşa, modul de expunere este artistic şi nu ştiu de ce, te duce cu gândul la Hemingway şi o linişte deplină. Oceanul este de fapt un ocean de bani, frază care se repetă în film de câteva ori.

Activităţile preferate ale americanilor sunt bowling-ul şi alcoolizarea cu rom, în timp ce populaţia, saturată de taxe şi vremurile grele prin care trece, ridică revolte zilnice pe străzile oraşului.

Pretty women with filthy thoughts – aşa caracterizează personajul femeile din Porto Rico. Scene remarcabile: broasca ţestoasă acoperită cu nestemate, lupte de cocoşi, turbulenţe mentale date de băutura cu o concentraţie de 470% alcool!!! Şi drogurile care se pun precum picăturile în ochi şi îţi schimbă realitatea pe care o vezi şi mai ales, lovitura sticlelor de rom în sala de bowling. Inventiv autorul. Atinge uşor sfera politică prin Kennedy şi Nixon într-o singură imagine clarvăzătoare la televizor.

Cadrele sunt foarte studiate, filmul are câteva clişee: jurnalistul alcoolic, prietenul bun, gagica blondă, lupta pentru bani, falsa demascare, secretele pe care le află toate lumea şi nesoluţionarea problemei.

Filmul are acţiune, dar lasă oarecum o senzaţie de lentoare din cauza stării personajelor principale, prea relaxate şi îmbibate în tot romul din lume. Johny Depp, omul care nu-şi arată vârsta şi bea rom în prea multe filme, îşi face bine rolul, dar cred că îl depăşeşte de data asta Giovanni Ribisi.

[youtube id=”0YUx36yLLug” width=”600″ height=”350″]

Vizionare plăcută!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

4 thoughts on “Bowling şi rom!

  1. Am vazut filmul anul trecut. Sunt curioasa daca varianta The girl with the dragon tatoo americana este la inaltimea asteptarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *