Despre serialul “Prison Break”

PrisonBreakEpisoadele din primul sezon le-am văzut de pe dvd-urile date cadou cu un ziar, “Cotidianul”. Promisesera şi seriile următoare, însă nu au mai apărut. Serialul “Prison Break” era încă viu în amintirea mea. Ȋntre timp, am aflat de un site unde se află episoade online din serial, fără să fie nevoie să le descarc.

Prefer să văd mai multe episoade odată, mai ales că în acest serial se continuă acţiunea de la un episod la altul. Nu-mi place să rămân în suspans.

E un serial realist, cu tot felul de încurcături ce apar pe parcurs. Planul realizat de Michael Scofield se va schimba; mereu apare ceva neprevăzut, precum, aşa cum discuta şi el cu fratele lui, moartea nedorită a atâtor oameni.

Ȋn primul sezon, ne aflăm în majoritatea timpului în închisoarea de maximă securitate Fox River. Michael reuşeşte să ajungă acolo fiindcă doreşte să-şi salveze fratele, acuzat pe nedrept de crimă şi condamnat la moarte. Evadarea însă nu-i va include numai pe ei doi, ci şi pe alţi puşcăriaşi. Sezonul se încheie cu evadarea lor. Ȋn sezonul următor, “urmărim” evadaţii. Unii sunt ucişi, alţii scapă. Ȋn sezonul 3, ajungem din nou la închisoare, de astă dată la Sona din Panama. Michael trebuie să evadeze pentru a scoate pe cineva de acolo. Aici foştii puscăriaşi devin colegi cu foştii poliţişti, gardieni. Tot în sezonul 3 apar discuţii în care fiecare spune “I’m just doing my job”, “I’m just a soldier”. Nimeni nu face ce face fiindcă vrea, ci fiecare se pare că e constrâns de cineva mai puternic. Agentul Kellerman îi spunea Sarei în sezonul 2 că nu avea nimic personal cu ea, atunci când i se spusese s-o omoare. Şi el primea ordine de la alţii aflaţi mai sus. Se fac alianţe în funcţie de modificarea situaţiei: Kellerman ajunge să fie de partea lui Michael şi a fratelui său fiindca se doreşte renunţarea la el de către cineva din cadrul Companiei. Ȋn sezonul 4, totul începe cu misiunea Scylla, unde din nou ajung să lucreze în aceeaşi echipă foşti deţinuţi cu foşti agenţi, foşti duşmani, se formează noi legături etc.

Sunt lucruri normale în orice situaţie, dacă stăm să ne gândim. Şi în viaţa de zi cu zi. Ce ni se spune să facem la serviciu, spre exemplu, nu ni se cere fiindcă aşa vrea cineva personal, ci fiindcă aşa merg, formal, treburile. Fiecare primeşte ordine de mai sus.

Nu cred ca sunt toţi ca mine, să vrea să afle acţiunea dinainte, aşa că nu voi dezvălui prea multe detalii din acţiune (în caz că n-au văzut încă serialul). Ȋn rest, ce mai pot spune? Mă întorceam zilnic “la închisoare”, vizionând câteva episoade. Totul pare realist, nimic tras de păr. Sau asta e impresia mea. Ajungem să-i simpatizam pe puşcăriaşi – şi ei au familii, plus că politiştii sunt, majoritatea, corupţi sau şi ei fac parte din Companie (sunt pioni, soldaţi – de exemplu, Mahone). Şi să nu uităm că fratele lui Michael era de fapt nevinovat.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *