Bucegii si Valea Prahovei formeaza principala zona turistica montana din Romania. Are un caracter complex: odihna, climateric, excursii in munti, practicarea sporturilor de iarna, alpinism etc. Principalele areale de interes turistic sunt masivul Bucegi, vaile Prahovei si afluentilor ei (Valea Azuga, Cerbului Doftanei).
Masivul Bucegi cu abrupturile lui stancoase marginale, maiestuoase indeosebi spre Valea Prahovei pe care o domina cu circa 1000 m, cat si de platforma superioara, neteda ca un platou – cunoscuta, de altfel, sub numele de platoul Bucegilor – formeaza o zona fara de egal in muntii Europei. Spectacolul inaltimilor moderate: Vf. Omu, 2505 m, Caraiman, Costila, Coltii Morarului este armonizat de frecventa unor stanci bizare ca Babele si Sfinxul.
Acestor forme li se adauga sectoarele de chei (pe Ialomita – Tatarului, Zanoagei, Orzei s.a.), pesterile (Pestera Ialomitei), cascadele (Urlatoarea s.a), prezenta a numeroase cabane si a mijloacelor mecanice de transport pe cablu.
Bucegii concentreaza cel mai mare numar de cabane (21) din muntii Romaniei. Sfinxul ofera imaginea unui cap de om cu trasaturi bine proportionate fiind apreciat a fi un vechi megalitic ce ar reprezenta chipul regelui dac Decebal. Valea Prahovei grupeaza numeroase statiuni climaterice si monumente de interes istoric si de arta, incepand din Subcarpati:
- Campina, oras mijlociu, situat inca in zona colinara. Are functia de statiune climaterica si balneoclimtaerica (Poiana Campina – cu ape clorosodice, bicarbonatate, sulfatate etc). Orasul dispune de o serie de monumente istorice si arta: Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu si Muzeul memorial Nicolae Grigorescu;
- In amonte, pe Valea Prahovei se afla „Perla Carpatilor” asa cum este denumit orasul Sinaia – una dintre cele mai importante statiuni balneoclimaterice din Romania. A obtinut acest atribut de „perla” datorita asezarii sale magnifice la poalele muntilor Bucegi, (la 800-900 m altitudine), dominata de varfurile Furnica (2102 m) si Piatra Arsa (2044 m). Nota dominanta o dau vilele, ca in toate statiunile de pe vaile Prahovei si Timisului. Statiunea are si patru mari hoteluri de categoria I (Montana, Sinaia, Palas si Paltinis). Sinaia a indeplinit functia de resedinta a familiilor regale. Dominanta este data astazi de Castelul Peles, constructie monumentala de la sfarsitul secolului al XlX-le in stilul renasterii germane. Alaturi, se afla Castelul Plaiesilor (1899-1903) si casa de vanatoare Foisorul. De amintit casele memoriale: George Enescu (sau vila „Luminis”), Nicolae lorga si Nicolae Simu.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.