Ce am descoperit în perna mea preferată

alergia la acarieni

Mă uitam într-o zi pe Instagram și mi-a atras atenția un story din acela “Știați că…?”. De fapt, mi-a atras atenția poza, o pernă de pat murdară. Am dat swipe back și am citit textul: “Știați că după numai un an de folosire, 10% din greutatea unei perne este formată din acarieni și excrementele lor?”. Perna meapreferatăavea vreo 5 ani vechime! La un calcul rapid, m-am îngrozit. Nu știam multe despre acarieni dar nu îmi plăcea deloc cum sună.

Ce știam era că verișoara mea din Cluj, alergică la acarieni, strănuta întruna când venea la mine, avea nasul înfundat, ochii roșii și înlăcrimați.

Auzisem de la ea că acarienii sunt niște păianjeni mici pe care nu îi vezi cu ochiul liber și că se găsesc prin praf. Oricât aș fi făcut eu curat și as fi dat cu aspiratorul înainte să vină în vizită, mereu o apucau crizele de strănut.

Ce nu știam eu pe atunci și cred ca nici ea, era faptul că acarienii nu stau în praful din casă ci în saltele, perne și pilote. În special în cele de puf natural. Iar eu pe musafiri, îi țineam numai în puf.

Acest lucru se întâmpla acum vreo 10 ani. De ceva vreme încoace, când vine la mine, aduce cu ea niște huse de pat speciale, antiacarieni, cu care îmbracă perna și pilota. Și ghici ce?! Nu mai strănută deloc. M-a salvat și pe mine că nu mai trebuie să aspir fiecare fir de praf pentru că alergia la acarieni, nu se manifestă la praful de pe mobile și podele.

Citeste si:  The Hangover III- o comedie la puterea a treia

Bineînțeles că am fost curioasă să știu de unde le-a luat și ce au atât de minunat de îi dispar toate simptomele. Mi-a dat un link și mi-a zis că ar fi bine să cumpăr și eu pentru că nu sunt bune doar pentru alergici ci și pentru a păstra curate pernele, pilota și salteaua.

După ce am văzut acel story cu perna murdară, m-am documentat despre acarieni și m-am uitat la câteva video-uri pe youtube. Dacă sunteți mai sensibili, nu recomand deloc să va informați.Sau măcar, să nu va uitați la poze.

Acarienii aceștia sunt niște gândaci dezgustători care mișună în perne, saltele și pilote, se înmulțesc extrem de repede și pot ajunge până la câteva milioane în scurt timp. Se hrănesc cu pielea noastră moartă și adevărul e că nu prea poți face nimic să scapi de ei. Toata lumea are acasa acarieni!

Dar aceste huse miraculoase, țesute foarte dens dintr-o microfibră specială, nu îi mai lasă să treacă și să ajungă aproape de piele. Materialul huselor nu lasă să ajungă la ei hrana – scuamele umane de piele – iar ei mor și nu se mai înmulțesc.

Husele se spală de vreo 2-3 ori pe ani și sunt garantate timp îndelungat. Ele nu sunt tratate chimic și sunt testate dermatologic.

Citeste si:  Scrisoare de adio: Virginia Woolf, 1941

Evident că după ce am văzut cu cine dorm în pat, am cumpărat rapid un set de huse și acumsunt mult mai liniștită. În plus, mă deranja de ani de zile o rinită și aveam veșnic o nară înfundată. La vreo săptămâna de când am început să le folosesc, nara s-a desfundat ca prin miracol și acum dorm mult mai bine, mă trezesc mai odihnită.

Că o fi de la acarieni sau nu, mă bucur că am făcut această achiziție și că beneficiez de un somn mult mai bun și de un pat mai curat, chiar dacă mai puțin populat.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *