Bucurie – studiile sustin ca este cel mai frecvent sentiment

bucurie

Am auzit de foarte multe ori ca suntem o natie de plangaciosi – cu toate acestea, un studiu a descoperit ca simtim sentimente de bucurie mai des decat orice alta emotie – mai exact, de 468 ori pe an.

Un nou studiu a analizat cele cinci emotii care caracterizeaza starea unui om: bucurie, tristete, frica, furie si dezgust – si a analizat cat de des le simtim dar si ce anume le declanseaza. Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca sentimentul de bucurie este emotia cea mai proeminenta – un om normal se simte fericit de cel putin noua ori pe saptamana, ceea ce inseamna 468 ori pe an. A doua cea mai proeminenta emotie este tristetea, pe care o simtim de aproape 312 ori pe an, urmata de furie – 260 ori, dezgust – 157 si teama – 156 ori pe an.

Ce declanseaza starile de bucurie?

Studiul a analizat 2000 de oameni din Marea Britanie si a fost realizat in colaborare cu lansarea DVD-ului Inside Out, in care doctorul Paul Ekman a fost implicat in stabilirea celor cinci emotii care descriu forta filmului. Cercetarea a constatat ca oamenii sunt fericiti in urmatoarele momente: a fi iubit declanseaza bucurie, dar si trezirea de dimineata pentru a vedea o zi frumoasa.

De asemenea, oamenii de stiinta au constatat ca vizionarea de stiri dar si certurile in cadrul familiei sau cu partenerul dau nastere la starile de tristete. Atunci cand a venit vorba de furie, cercetatorii au descoperit ca politicienii sunt cei care dau nastere, cel mai frecvent, la astfel de emotii in randul oamenilor. Frica este un sentiment care apare atunci cand ne gandim la situatia financiara, dar si atunci cand ne imaginam pe noi insine fara niciun partener. In cele din urma, oamenii s-au simtit dezgustati atunci cand a venit vorba de selfie-uri si status-uri publicate pe reteaua de socializare Facebook.

Citeste si:  Servicii profesionale de mutare si relocare

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *