In ce tari europene merg cei mai multi romani sa munceasca?

romani in europa

Tot mai multi romani aleg sa munceasca in strainatate. Indiferent ca motivele sunt constrangerile financiare sau isi doresc sa se implineasca profesional, cert este ca exista foarte multe familii in Romania care au cel putin un membru plecat in alta tara.

Avand in vedere magnitudinea acestui fenomen, am decis sa facem un mic studiu asupra cheltuielilor de intretinere iar in final, facem si o propunere a unei firme de transport international de persoane care ne-a atras atentia.

In cadrul studiului, am ales 3 tari aflate in topul destinatiilor romanilor: Germania, Anglia si Belgia.

Germania

Daca alegi sa mergi in Germania, cu siguranta vei aprecia corectitudinea si seriozitatea cu care angajatorii isi trateaza angajatii. Cu un sistem de stat foarte bine pus la punct, ordinea si disciplina sunt caracteristicile esentiale ale societatii in care urmeaza sa te integrezi. Conform unor studii, se pare ca domeniul medical si cel auto sunt unele din cele mai cautate la momentul actual. Desi salariul la prima vedere pare a-ti face cu ochiul, ia in calcul cheltuielile zilnice care uneori sunt cu 90% mai mari decat media din Romania. Sa luam drept exemplu chiria intr-un oras care de regula este de aproximativ 500 euro/luna iar utilitatile ajung la aproximativ 200 euro/luna. Dincolo de asta, sunt cheltuielile de zi cu zi (mese, banii de buzunar, de haine, pentru transport etc.). La un prim calcul, se pare ca avand un salariu de 2000 de euro, te poti descurca destul de lejer in Germania.

Citeste si:  Ce influenta au retelele sociale asupra noastra?

Belgia

In Belgia, nivelul de trai este ceva mai ridicat, la fel si cheltuielile desi salariul mediu nu-l depaseste pe cel din Germania. Spre exemplu, daca in Germania un angajat are un salariu mediu de 2100 euro, in Belgia, acesta poate primi aproximativ 1800 euro. Retineti faptul ca mancarea, chiria, transportul sunt mai scumpe decat in Germania. O chirie este aproximativ 650 euro/luna iar un abonament de transport costa aproximativ 47 de euro. La o prima vedere poti fi tentat sa inclini balanta spre Germania. Ia totusi in calcul limba si domeniul de activitate in care activezi.

Anglia?

Ce spui de Anglia? Daca iti place ploaia, Anglia poate fi o solutie de luat in calcul. Lasand gluma la o parte, se pare ca in UK, costurile de trai sunt cu apx. 96% mai mari decat in Romania! Asta, in timp ce un salariu mediu este de 1700 lire iar chiria in centrul oraselor poate ajunge si pana la 600 lire. Totusi, in functie de domeniul in care activezi, poti castiga pana la 2000-3000 lire/luna sau poti scadea pana la 1400 lire.

Presupunand ca ai ales deja tara in care vei merge, un aspect important este mijlocul de transport. Pentru un drum sigur, daca nu iti permiti o calatorie cu avionul, solutia este autocarul. Sfatul nostru? Nu alege primul furnizor gasit pe Google! Fa un research, intereseaza-te, vezi ofertele mai multor furnizori si mai ales, beneficiile pe care le poti avea pe termen lung. Noi am facut un astfel de research si am gasit Romfour – Transport International de Persoane. Ne-a atras atentia beneficii precum transport de la adresa la adresa, la 10 calatorii primesti o calatorie gratuita, la 6 calatorii spre Europa poti trimite un colet gratuit si multe altele. Intra pe site si descopera-le! Tot acolo poti vedea si preturile rutelor Romania – Germania, Romania – Anglia si Romania – Belgia.

Citeste si:  Disparitie ciudata

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *