Tratament parodontologic cu laser – Test, Simptome si Cauze

Tratament parodontologic cu laser

Parodontoza este o afectiune foarte serioasa de care sufera la un moment dat in viata peste 50% din populatie, motiv pentru care este esential sa fie luate masurile adecvate in cel mai scurt timp, in caz contrar se poate distruge structura de sustinere a dintilor, iar acestia pot fi pierduti.

Care sunt semnele?

Chiar daca de cele mai multe ori parodontoza evolueaza in liniste, fara a oferi prea multe semne, printre acestea se numara sensibilitatea crescuta a dintilor, sangerarea gingiilor, inflamarea acestora, precum si retragerea lor. Daca gingiile se retrag, radacinile sunt expuse, fiind tinta bacteriilor si devin mai vulnerabile, iar printre simptome se mai numara respiratia urat mirositoare, aspectul alungit al dintilor, precum si inrosirea gingiilor.

Care sunt cauzele?

Bineinteles, exista mai multe cauze care duc la favorizarea dezvoltarii parodontozei, insa cea mai des intalnita este igiena orala precara, ce permite stocarea placii bacteriene pe suprafata dintilor, intarindu-se si transformandu-se mai apoi in tartru. La randul sau, acesta din urma trebuie indepartat doar in cadrul cabinetului stomatologic, in caz contrar favorizeaza aparitia mai multor afectiuni la nivelul cavitatii bucale. Printre factori se mai numara prezenta a diferite boli ce afecteaza sistemul imunitar precum diabetul sau HIV, insa si modificarile hormonale, precum cele intalnite la menopauza sau in cursul sarcinii.

Citeste si:  Teribilismul varstei

Tratament parodontoza

Sunt mai multe modalitati prin care parodontoza poate fi tratata, iar acestea se aplica in functie de situatia prezentata de catre fiecare pacient. De regula, in cazurile incipiente sunt de ajuns detartrajul si periajul profesional alaturi de adoptarea unei igiene orale riguroase, pentru eliminarea bacteriilor si tartrului de pe suprafata dintilor si de sub nivelul gingiilor. In schimb, atunci cand acestea nu sunt eficiente se apeleaza la tratamente ceva mai complexe, precum regenerarea tesutului osos, in cazul in care acesta a fost distrus si nu mai are puterea de sustinere a dintelui. Interventia chirurgicala pentru eliminarea pungilor formate la nivelul gingiilor este o alta posibilitate, pentru ca pe aceasta cale se indeparteaza si focarul cu bacterii aferent, iar daca dintii se pierd, este esentiala inlocuirea acestora pentru a preveni alte probleme, printre care dereglarea ocluziei sau migrarea dintilor in incercarea de acoperire a spatiului lasat liber.

Previne parodontoza

In schimb, este mult mai simplu ca parodontoza si oricare alta afectiune sa fie prevenita prin simpla efectuare a periajului dentar zilnic, de minim doua ori, folosirea atei dentare si a apei de gura, precum si programarea unor controale la stomatolog la fiecare sase luni.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *