Coca Cola aniverseaza 129 ani de la lansare

coca-cola

 Astazi, Coca-Cola este cea mai consumata bautura racoritoare din lume, fiind vanduta in magazine, restaurante si aparate in peste 200 de tari. Bautura racoritoare fost inventata la sfarsitul secolului al XIX-lea de catre John Pemberton, un farmacist din Atlanta.

Coca-Cola a fost brevetata, la inceput, ca medicament. Ulterior, licenta a fost cumparata de un om de afaceri, Asa Griggs Candler. Tacticile de marketing folosite de acesta au plasat produsul spre dominarea pietei bauturilor racoritoare in secolul al XX-lea. John Stith Pemberton a inventat prima reteta Coca-Cola in Columbus, Georgia.

Inventatorul a sustinut ca bautura Coca-Cola a vindecat o serie de boli, printre care dependenta de morfina, dispepsia, neurastenia, durerile de cap si impotenta. Pemberton a publicat prima reclama pentru bautura pe 29 mai a aceluiasi an, in Atlanta Journal cu sloganul „Coca-Cola. Delicious! Refreshing! Exhilarating! Invigorating!”, iar in primele opt luni doar noua bauturi au fost vandute zilnic. Cu 129 de ani, Coca-Cola era o bautura racoritoare comuna, vanduta de un farmacist din Georgia.

Acum, se spune ca acolo unde sunt oameni exista si Coca-Cola, sau ca macar au auzit de ea. Coca ccolul detine exportul la nivel global al unui stil de viata, in special cel american, avand politica de marketing agresiva, insa excelent adaptata specificului local. Ideea unui sistem independent de imbuteliere au facut dintr-un produs local una dintre cele mai cunoscute marci ale lumii.

In toate tarile in care Coca- Cola este prezenta, compania functioneaza in cadrul unui „Sistem Coca-Cola”. Acesta este format, pe de o parte, din The Coca-Cola Company, iar, pe de alta parte, din mai multi imbuteliatori care au exclusivitate pe o anumita arie geografica in privinta imbutelierii si distributiei produselor finale.

In Romania, Sistemul este reprezentat de Coca-Cola Romania si Coca-Cola HBC Romania, care asigura imbutelierea, distributia, vanzarea si marketing-ul operational pentru produsele Coca-Cola. Coca-Cola HBC Romania este membra a Grupului Coca-Cola Hellenic, unul dintre cei mai mari imbuteliatori la nivel global din cadrul Sistemului.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *