Ce vreau VS Ce trebuie?

De câte ori nu ți s-a întâmplat să vrei să faci/zici ceva dar să te oprești exact înainte de a începe, deoarece te-a străfulgerat o idee:”Oare e bine să fac/zic asta?”
Bine pentru cine? Bine pentru mine? Bine pentru tine?

Înainte de a acționa, părerea mea e că ar trebui să ne stabilim niște priorități. De ce vrem să acționăm, ce rezultate așteptăm, cât de mult ne influențează opinia celor din jur în legătură cu acțiunea noastră în sine?

Societatea, religia au stabilit oarecum de-a lungul timpului niște norme cărora să ne supunem. Ideea este că aceste norme sunt la modul foarte general și nu se potrivesc fiecăruia în parte. Suntem diferiți, avem așteptări și viziuni diferite referitoare la absolut tot ce ne inconjoară, așa că nu putem să ne ghidăm cu toții dupa aceleași reguli și totuși să așteptăm rezultate diferite.

Uitându-ne în jurul nostru, care sunt oamenii pe care îi admirăm cel mai mult?

Cei care sunt diferiți, cei care au curajul să fie ei, cei care își susțin punctul de vedere cu tărie și încredere, știind că e cel corect. Acești oameni nu își înfrânează trăirile, emoțiile, pasiunile, doar pentru că ”trebuie”. Pentru a face asta, au nevoie de argumente clare și cu o bază reală. Nu cred în povești cu Iadul și alte locuri sinistre unde le vor putrezi sufletele.

Citeste si:  Offline VS Online

Aceștia sunt genul de oameni, care vor scrie istoria, intr-un fel sau altul. Sunt oamenii care contribuie la evoluție,unicitate. Pentru ei, regulile sunt să fie încălcate, se simt stimulați de ele și de dorința de a le testa limitele. Atunci când vor ceva acționează în acest sens, fără a se gândi ce impact va avea la nivel de bârfă și invidie acțiunea lor.

Pe de alta parte, există si genul de oameni aflați la polul opus. Aparent îi privesc cu ochi critici pe cei menționați mai sus, dar în sinea lor le admiră curajul și ”nebunia” de care dau dovadă. Nu pot sau nu vor să se desprindă de acel ”trebuie” și atunci blamează pe oricine altcineva care nu intră în jocul lor. Teama unui eventual eșec îi ține captivi în propriile frustrări.

Concluzia: Ce TREBUIE să fac până la urmă in viață? Exact ceea ce VREAU!

Tu cum îți conduci viața?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

4 thoughts on “Ce vreau VS Ce trebuie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *