Cele mai vizitate orase de pe harta Romaniei din zona de nord-est

moldova

Zona Moldovei este o zona turistica aparte pentru ca aici cultura si istoria locurilor impreuna cu oamenii de aici reprezinta o atractie turistica in sine. Relieful zonei este unul de munte si ofera peisaje magnifice pe care amatorii de fotografii vor fi mai mult decat incantati sa le vada si bineinteles, sa le fotografieze pentru a imortaliza momentul.

Printre cele mai vizitate, daca nu chiar cel mai vizitat oras din nord-estul Romaniei este Piatra-Neamt. Situat pe valea raului Bistrita la iesirea acestuia dintre munti, Piatra-Neamt este un oras de tip statiune datorita amplasarii sale si a climei temperate cu veri racoroase si ierni blanzi. Printre obiectivele turistice cele mai vizitate ale orasului se numara:

  • telegondola care face legatura dintre Gara orasului si muntele Cozla, unde se afla si o partie de ski cu zapada artificiala
  • Parcul zoologic unde se regasesc animale din fauna locala
  • lacul Batca Doameni.

Urmatorul oras n-ar mai trebui sa aibe nici un fel de prezentare pentru ca este vorba de fosta capitala a Romaniei si a Moldovei, Iasi. Un oras incarcat cu istorie, unde atractiile turistice sunt la orice pas. Orasul este asezat pe 7 coline si este strabatut de raul Nicolina si paraul Sorogari.

Atractiile turistice cele mai importante din Iasi sunt:

  • Parcul Copou, parc in cadrul caruia se afla si asa-numitul tei al poetului Mihai Eminescu
  • Palatul Culturii care a fost inaugurat in anul 1926 de catre Ferdinand de Hohenzollern, palat ce a fost construit in 20 de ani
  • Manastirea Galata cu o vechime de peste 500 de ani fiind considerata si “mama bisericilor moldovenesti”.
Citeste si:  Dulciuri pentru sarbatori

Suceava este un alt oras vizitat de catre turisti chiar daca acestia sunt nevoiti sa strabata distante rutiere destul de mari pentru a ajunge la unul dintre cele mai nordice orase de pe harta Romaniei. Suceava, fosta capitala a Moldovei intre anii 1775 si 1918, este construita pe doua zone geografice (dealurile si vaile raului cu acelasi nume).

Suceava este la fel ca si Iasiul, un oras plin de istorie si obiective turistice interesante:

  • Complexul Muzeal Bucovina, locul unde cultura se intalneste cu istoria si arta
  • Manastirea Putna cu o vechime de aproximativ 550 de ani este probabil cel mai vizitat obiectiv din zona
  • Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construita pe timpul domniei lui Petru Musat I (1375-1391) si a fost vreme de multe decenii central capitalei Moldovei.

Toate aceste orase sunt numai din partea de nord-est a Romaniei, dar zone turistice pe harta rutiera a Romaniei sunt mult mai multe, toate meritand a fi vizitate macar o data in viata.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *