Varful cel mai impresionant din lume

Muntii au o adevarata splendoare si un anumit mister ce ii inconjoara. Dincolo de norii care ii ascund varful, acestia sunt fascinanti si omul a incercat de cand se stie sa ajunga mai sus, mai departe, mai repede. Cand vine vorba de cei mai inalti munti din lume, cu siguranta ca va aduceti aminte de varful Everest din muntii Himalaya si muntele K2 cu acelasi varf. Muntii sunt peste pretutindeni si prezenta acestora da locului o adevarat frumusete si un farmec aparte.

Kangchenjunga

Acesta este pe locul 3 in topul celor mai inalte varfuri din lume, dupa varful Everest si K2. Avand o inatime de 8586 de metri varful se situeaza in partea de vest a fluviului Tamur si la este de fluviul Teesta. Kangchenjunga este localizat intre granita dintre Nepal si statul indian Sikkim. Acesta ajunge la inaltimea sa totala in partea Indiei unde majoritetea varfurilor sale au peste 8000 de metri inaltime. Fiind adorat si divinizat de cei dein Sikkim si Darjeeling. Cele 5 varfuri ale muntelui mai sunt numite si “Five Treasures of Snow” In mod interesant, acesta a fost numit cel mai inalt munte din lume pana in anul 1952. Muntele a fost escaladat pentru prima data de Joe Brown si George Band in anul 1955.

Citeste si:  Cele mai bune seriale Netflix care apar in 2022

Lhotse

Acest varf are o inaltime de 8516 metri si este al patrulea varf din lume ca inaltime. Acesta face din acelasi munte ca si varful Everest. Conexiunea este numita South Col ceea ce in tibetana inseamna “Varful de sud”. Muntele este localizat la granita dintre Tibet si Khumbu din Neparl. Muntele a fost escaladat pentru prima data in anul 1956 pe data de 18 May de o echipa elvetiana formata din Ernst Reiss si Fritz Luschsinger.

Lasand Everestul si K2, acestea sunt cele mai inalte varfuri din lume. Sunt munti cu adevarat impresionanti si care au atras mereu expeditori si curajosi sa le cucereasca inaltimea.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *