Chirie sau apartament?

Spune-mi ce vârstă ai ca să-ţi ghicesc preferinţele în materie de Imobiliare. Glumeam, nu am cum să ghicesc asta, dar îţi pot prezenta un studiu foarte interesant, realizat de ElQual. Totuşi, să fie vorba de preferinţe sau de o consecinţă a societăţii în care trăim şi a puterii de cumpărare? Aici să-mi răspunzi tu, după ce îţi explic mai jos concluziile studiului.

Majoritatea tinerilor preferă o locuinţă cu chirie, în timp ce adulţii de peste 35 de ani preferă să aibă o casă a lor (prin casă se înţelege şi apartament). Deci ElQual a realizat un studiu din care a reieşit că adulţii cu vârta cuprinsă între 25 şi 35 de ani stau cu chirie, iar cei peste 35 de ani au o casă „proprie şi personală”.

Cei mai motivaţi sunt adulţii bucureşteni care au posibilităţi financiare să-şi cumpere o locuinţă nouă, cu scopul de a-şi mări confortul. Studiul a fost realizat la un târg de imobiliare Bucuresti. Este interesant că dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, 2 din 3 stau cu chirie, ceea ce ar fi cam 67% din segmentul respectiv. Procentul este asemănător în ceea ce priveşte adulţii de peste 35 de ani care preferă o locuinţă proprie. Mai mult, 1 din 2 participanţi la studiul realizat de ElQual au spus că au deja o locuinţă proprie. Pe de altă parte, în comparaţie cu 2013, în 2014 a crescut cu 4% numărul tinerilor de maxim 35 de ani care stau cu chirie.

Citeste si:  Prima tabara pentru fetita ta? Vezi ce haine ii adaugi in bagaj!

Dacă stai să te gândeşti, este o situaţie normală: termini facultatea pe la 23 de ani, mai faci un master de 2 ani, apoi te angajezi. Deci la vârsta de 25 de ani ai un job şi pleci de acasă, din dorinţa de libertate şi independenţă. Dacă nu cumva au pus părinţii bani deoparte şi ţi-au luat apartament sau ai moştenit ceva, atunci stai cu chirie până pui destui bani deoparte ca să-ţi cumperi un apartament. Până strângi banii, ţi se aprobă creditul, îl cumperi, îl renovezi, îl mobilezi şi ajungi să te muţi în el, treci de 30 de ani.

Totuşi, de ce ajung oameniiaşa greu să aibă o locuinţă proprie? De ce după 35 de ani? Să fie din vina (im)posibilităţilor financiare sau pur şi simplu pentru că priorităţile sunt diferite? Oare în perioada 25+ ani, tinerii preferă să toace banii pe distracţie în loc să economisească sau nu au ce economisi din cauza salariilor mici şi a chiriilor mari?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *