Culori mai putin cunoscute de toata lumea

Falu

Este o nuanta de vopsea rosie foarte folosita pentru hambare si cabane din lemn. Vopseaua de acet tip isi are originile in minele de cupru din Falun, Dalarna din Suedia. Pana acum folosinta sa este inca raspandita pentru ca este foarte bun pentru conservarea lemnului.

Amaranth

Culoarea florilor de plante amaranth. Evident, cele care au flori colorate in nuanta rosu amaranth. In anul 1680 a fost pentru prima data inregistrata ca si culoare aceasta nuanta de rosu amaranth.

Fulvous

Se face uneori referinta la aceasta nuanta ca la un galben maroniu sau o nuanta monotona de galben rosiatic, cateodata roscata, si poate de asemenea fi asemanata unei variatii de bej, culoarea pielii de bivol sau o nuanta de caramel. Este de asemenea folosit pentru descrierea unei anumite variatii de ciuperci pentru a identifica culoarea cu o mai mare exactitate.

 Eburnean

Este culoarea fildesului. Face parte din gama culori mai putin cunoscute. Daca ai ochi de pictor sau poate ca esti un bun fotograf, vei observa ca aceasta culoarea nu este tocmai alba. Are un pic de galben deschis in ea. Asadar, expresia “la fel de alb ca fildesul” este un termen impropriu.

 Fulvous

Ce face un uliu sau o rata sa para galben-roscati? Nuanta de galben maroniu a penelor acestora.

 Sarcoline

A purta pantofi sarcoline, la propriu culoarea carnii, va face ca picioarele tale sa para mai lungi. A purta o jacheta de culoarea sarcoline ne reaminteste tuturor de Buffalo Bill in filmul The Silence of the Lambs.

Smaragdine

Smaragdine suna ca un ticalos din filmul Smurfs, insa inseamna de fapt nuanta de verde smarald. A fost desemnata de asemenea in 2013 culorea anului de catre Pantone. 

Glaucous

Glaucous a fost utilizat ca nume pentru o culoare incepand cu anul 1671, insa este mai mult decat o nuanta. Descrie culoarea pudrata a strugurilor de un gri-albastrui sau verde-albastrui.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *