Implantul Neuralink al lui Elon Musk este periculos pentru om conform unor oameni de stiinta

Chiar daca Elon Musk se arata in continuare extrem de increzator si entuziast cu privire la Neuralink, un proiect menit sa interactioneze cu creierul uman prin intermediul unui senzor, comunitatea stiintifica in schimb nu este atat de increzatoare. Dupa parerea unor oameni de stiinta, exista numeroase intrebari etice cu privire la acest subiect. Intrebari care, pentru moment, raman fara raspuns.

In 2019, Elon Musk isi prezenta proiectul ambitios, Neuralink. Principiul? Sa interationeze cu creierul uman, sa conecteze creierul uman de o masina, prin intermediul unui senzor electronic. Conform miliardarului Elon Musk, patronul Tesla si SpaceX, principala vocatie Neuralink este medicala, aceasta tehnologie avand rolul de a ne ajuta sa anticipam, sa intelegem mai bine si sa tratam unele maladii ale creierului precum Parkinson spre exemplu.

De altfel, Neuralink ar putea ajuta si persoanele cu mobilitate redusa sa isi recupereze capacitatile motorii mai rapid si mai usor. Dupa ce au efectuat o serie de teste concludente asupra unor rozatoare si cimpanzei, primele teste efectuate asupra oamenilor ar trebui sa inceapa in curand conform declaratiilor facute de Elon Musk.

Elon Musk a declarat ca spera sa aiba rezultate bune in cazul primilor pacienti umani – persoane care sufera de leziuni medulare grave precum tetraplegicii – anul viitor, asteptand aprobarea FDA deoarece normele de implantare sunt considerabil mult mai ridicate decat cele cerute de catre FDA. Aceasta este declaratia facuta de Elon Musk la sfarsitul anului 2021.

Teste asupra oamenilor care ii ingrijoreaza pe oamenii de stiinta

Insa, acest anunt nu este deloc pe placul oamenilor de stiinta, chiar din contra. Intr-un interviu publicat pe site-ul Daily Beast, numerosi experti si-au exprimat ingrijorarea cu privire la acest proiect elaborat de companie asupra potentialului impact asupra sanatatii participantilor la acest test. De altfel, oamenii de stiinta estimeaza ca acest proiect pune numeroase probleme etice cruciale si inedite totodata cu privire la fuziunea dintre tehnologie si corpul uman.

Principala teama exprimata de oamenii de stiinta cu privire la Neuralink este exploatarea lucrativa potentiala ce implica aceasta tehnologie menita sa ajute persoanele cu probleme sau cu un anumit handicap. Daca scopul ultim este acela de a folosi datele cerebrale dobandite prin intermediul altor dispozitive sau utilizarea acestor dispozitive in alte scopuri, spre exemplu, acela de a conduce masini pentru a conduce o Tesla atunci piata s-ar putea extinde.

In ochii acestor specialisti, o serie de intrebari primordiale raman in continuare fara raspuns: ce se va intampla daca Neuralink da faliment in timp ce pacientii au deja cipurile sau senzorii implantati in creier? Cine are dreptul sa controleze datele relative activitatii cerebrale a utilizatorilor? Ce se va intampla in cazul in care societatea va fi pusa la vanzare, unei companii din strainatate in special?

Care va fi durata de viata pentru aceste dispozitive? Ce se va intampla in cazul in care un dispozitiv se strica? O multime de intrebari la care Neuralink nu a reusit inca sa raspunda in momentul in care noi am publicat acest articol. Ramane de vazut daca lucrurile se vor mai clarifica putin.

Sursa: https://www.phonandroid.com/limplant-neuralink-delon-musk-est-dangereux-pour-lhomme-selon-ces-scientifiques.html

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *