De ce sa cumperi dioxid de clor

Dioxidul de clor este un gaz sintetic cu un miros intepator, iritant. In general, folosit ca si agent de inalbire, ofera avantaje multiple. Descopera in randurile urmatoare de ce ar trebui sa cumperi si tu acest agent dezinfectant.

Pentru a lupta impotriva parazitilor protozoici

Considerat drept unul din cei mai buni dezninfectanti, dioxidul de carbon ne permite sa luptam eficient impotriva unor paraziti precum Giardia Lamia si Cryptosporium. Acesti paraziti sunt responsabili de aparitia lambliazei si criptosporidiozei. Pentru a lupta in mod eficient impotriva acestor bacterii, dioxidul de clor este in general combinat cu ozonul. De altfel, acest dezinfectant are in egala masura avantajul de a actiona direct asupra peretelui celulelor pentru a distruge microorganismele. Indiferent de concentratia sau de timpul de reactie, este capabil sa distruga microorganismele chiar si daca acestea sunt inactive.

Pentru a face apa potabila

Dioxidul de carbon este in egala masura deosebit de util in tratamentul apei potabile. Acesta permite distrugerea compusilor organici existenti in apa precum manganul si fierul. Un proces care permite eliminarea gustului si mirosului neplacut al apei pentru a reduce clorul relativ sub-produselor de dezinfectare. De notat este faptul ca dioxdul de carbon poate fi folosit in tratamentul apei dar si ca si dezinfectant sau oxidant. Dubla sa actiune permite evitarea dezvoltarii algelor si bacteriilor in apa.

Drept urmare, dioxidul de carbon se dovedeste a fi extrem de eficient pentru coagularea si eliminarea turbiditatii apei. Astfel, raspandit in retelele de distribuire ale apei potabile, intrerupe procesul de dezvoltare al bacteriilor.

Pentru dezinfectarea piscinelor

Un alt avantaj oferit de dioxidul de clor este acela ca poate fi folosit pentru a dezinfecta pisicina. Daca dioxidul de clor este combinat cu clorul, permite eliminarea impuritatilor din apa de piscina. Adaugat in apa, dioxidul de clor distruge unele substante cum ar fi fenolul. Reputat pentru eficienta sa, chiar si la o concentratie mai slaba, dioxidul de clor are capacitatea de a elimina materiile organice, pe langa faptul ca dezinfecteaza apa. Inainte de a decide sa il folosim pentru a dezinfecta apa de piscina trebuie sa tinem cont de cantitatea de poluanti existenti in apa pentru a estima in mod corect doza de dioxid de clor pe care o putem folosi.

Pentru a dezinfecta turnurile de racire

Pe langa faptul ca este un produs eficient pentru a dezinfecta si curata apa intr-o pisina, dioxdul de carbon este folosit pentru a dezinfecta si curata apa care circula in turnurile de racire. Astfel, distrugand biofilmele continute in aceasta apa, dioxidul de carbon impiedica depunerea acestora pe turnurile de racire. In plus, aceste biofilme sunt in egala masura responsabile de coroziunea instalatiilor, eliminarea acestora va imbunatatati randamentul pomparii hidrodinamice pe o perioada mai lunga de timp. In plus, acest dezinfectant permite distrugerea unor bacerii precum Legioneloza, bacterie care se prolifereaza de obicei pe aceste turnuri de racire. Este in egala masura un dezinfectant care, fara sa fie nevoie de un acid, este capabil sa ajusteze pH-ul apei intre 5 si 10. Ceea ce il face un produs deosebit de efcient pentru eliminarea diferitelor bacterii din apa.

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *