Dragoste pura sau toxica?

Cu totii iubim, insa de multe ori confundam dragostea cu sentimentul de posesivitate sau dominare. Pentru a sti tot ceea ce face partenerul nostru de viata suntem in stare sa incepem sa-i controlam viata, devenim gelosi, iar aceste lucruri nu pot conduce ca o relatie sa fie bazata pe dragoste. Asadar, descoperim ca exista dragoste adevarata, unde totul se bazeaza pe incredere si iubire, si dragoste toxica, unde dorinta de a controla si de a domina isi spune cuvantul peste relatie.

Descopera ce tip de relatie ai, in functie de urmatoarele difente:

Dragostea pura inseamna sa dezvolti o prioriate de sine, pe cand cea toxica inseamna o obsesie in relatie.

Dragostea pura- cere o dorinta in care iti doresti sa evoluezi. Dragostea toxica- inseamna securitate, confortul identitatii- aceste nevoi care sunt o dovada a iubirii, sunt vazute, mai degraba, ca niste sentimente de frica, nesiguranta si sanatate.

Dragostea pura presupune interese diferite, fiecare partener sa aiba un grup propriu de prieteni si mentinerea unor relatii care sa aiba o semnificatie majora. Dragostea toxica presupune implicare totala in viata sociala a partenerului, limitand-o, dar si neglijarea vechilor prietenii.

Incurajarea partenerului de a evolua inseamna ca iubi cu adevarat, pe cand frica de schimbare si preocuparea fata de comportamentele celorlati inseamna o iubire fortata. Dragostea pura presupune incredere in comportamentul partenerului, pe cand cea toxica inseamna gelozie, posesivitate si frica de competitie.

Dragostea adevarata inseamna compromis si negociere dar si rezolvarea problemelor impreuna, ca si cuplu. In schimb, dragostea toxica cere ca unul dintre parteneri sa lupte pentru putere si sa manipuleze intr-un mod agresiv sau pasiv. Relatiile trebuie sa se confrunte cu toate aspectele realitatii si sa presupuna acceptarea individualitatii celuilat, nu sa schimbe parerile proprii ale partenerului in functie de dorintele altuia.  Dragostea presupune grija in cazul ambilor parteneri, si nu o asteptarea unei salvari care va veni din partea unuia dintre iubiti.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *