Formidalele beneficii ale desenului sau picturii pentru sanatate

Pictura si desenul sunt doua activitati foarte agreabile. Sunt hobby-uri foarte creative si foarte usor de practicat. Si nici nu trebuie sa cheltui prea multi bani. Un creion, o pensula, cateva acuarele si un caiet sau un bloc de desen sunt mai mult decat de ajuns.

Si in afara placerii pe care desenatul si pictura le pot procura, beneficiile pentru sanatate sunt si ele extrem de numeroase.

Ameliorarea creativitatii. Pentru a picta sau a desena, trebuie in mod evident, sa apelezi la imaginatie. Poti alege sa reprezinti case, peisaje, oameni, locuri sau chiar emotiile in picturi abstracte. Si cum este vorba despre opere personale, fiecare trebuie sa se foloseasca de talentul sau artistic. Aceste activitati au deci un rol foarte benefic pentru dezvoltarea creierului.

Pentru persoanele de tip intuitiv sau artisti, actvitatile precum pictura si desenul le permite sa isi dezvolte creativitatea de care dau dovada deja. Iar cele care sunt mai rationale sau mai analitice isi pot stimula creativitatea si o pot ameliora.

Ameliorarea memoriei. Beneficiile oferite de desen sau pictura pot sa fie apreciate si de catre cei care sufera de anumite patologii precum Alhzeimer. Pot juca un rol pozitiv in ceea ce priveste recuperarea facultatilor mentale.

Ameliorarea aptitudinilor de comunicare. Din lista mare cu beneficiile oferite de desen sau de pictura, se numara si ameliorarea aptitudinilor de comunicare.

Arta permite exprimarea gandurilor si sentimentelor si toate emotiile indescriptibile pot sa fie transmise in pictura sau desen. Utilizand arta pentru a depasi limitele personale poti sa scapi si de anumite slabiciuni, mai ales de timiditate.

Ameliorarea aptitudinilor de a rezolva probleme. Pe langa toate aceste beneficii, vei fi suprins sa afli cu siguranta ca pictura si desenul pot sa stimuleze si dezvoltarea gandirii critice si capacitatea de a rezvola probleme.

Pictura si desenul te pot ajuta astfel sa iti dai seama de faptul ca problemele pot sa fie rezolvate in mod diferit. O simpla foaie alba poate sa ofere o multime de posibilitati minunate. Va dezvolta capacitatea de a gandi intr-o modalitate inovatoare si originala.

Te poate elibera de stres. Printre cele mai importante beneficia ale desenului si picturii se mai numara si cele legate de domeniul emotional. Multe persoane se folosesc de ele pentru a se elibera de stres.

Pictura si desenul sunt cele mai bune activitati pentru relaxare. Iti permit sa te eliberezi de tensiuni, exprimandu-le in culori si desene. Parasind temporar lumea temerilor si a preocuparilor, intram cea a placerilor si entuziasmului.

Emotiile devin mai pozitive. Pictura sau desenatul nu lasa retinerea de emotii negative. Lasa loc mai degraba unor ganduri pozitive si a unor senimente sub forma unor culori. Si obtinand cele mai frumoase rezultate, vei avea si o parere mai pozitiva despre propria persoana.

Aceste activitati pot sa creasca deci si stima de sine si increderea in propriile capacitati.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *