Mai citesc tinerii in ziua de azi?

readingE o intrebare pe care o auzim foarte des. O fi vina programei prea incarcate? O fi vina teoriei despre golul dintre generatii care ne spune ca lucrurile nu mai sunt ca pe vremuri si ca merg spre mai rau?

E sigur si ca nu le poti cere tuturor sa le placa sa citeasca.

Si totusi… Unii cititori (de orice varsta) pot fi si superficiali, sa spuna ‘nu-mi place’ sau ‘nu mi-a placut’ cartea respectiva. Pentru ca nu stiu cum s-o aprecieze. Aproape din orice carte poti invata ceva, poti ramane cu ceva, te poate captiva ceva, nu numai faptul ca un personaj iti place sau faptul ca esti de acord cu principiile sale, cu actiunile sale conteaza. Conteaza si sa vezi cum e construit acel personaj; eventual il poti aprecia pentru felul in care autorul l-a creat, cum l-a descris, cat pare el de real, in functie de tipologia pe care o reprezinta. E pacat sa ramanem la suprafata cand judecam actiunea sau personajele romanului. Putem invata multe dintr-o carte, putem afla de existenta unor tipuri de oameni pe care nu i-am intalnim pana acum si eventual sa stim sa ne ferim de ei cand ii intalnim in realitate.

Unii nu numai ca doresc sa citeasca ci si sa scrie. Apar comunitati online precum wattpad unde tineri si nu numai isi publica fragmente din romane sau intregul roman si asteapta reactiile publicului.

Citeste si:  Meserii bizare de care nu stiai

Literatura nu numai ca descrie viata; ea face parte din viata. Dovada chiar si fenomenul cultural bestseller. Desi azi sunt in mana tuturor, maine le-am uitat si mereu vor urma altele. Gasim pe net si liste de bestseller-uri uitate, care la vremea lor au avut mare succes. Cu toate acestea, spune site-ul respectiv, nu rezista timpului precum romanele clasice. Si ar mai fi unele genuri de romane situate la mijloc, precum Pasarea Spin de Colleen McCullough, spune acelasi site.

Literatura e pentru toate gusturile.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *