De ce ar trebui sa te bazezi pe o centrala in condensatie

centrala

Centralele in condensatie se afla printre cele mai eficiente tipuri de centrale de pe piata. O asemenea centrala permite economisirea unui mare volum de energie comparativ cu versiunile de centrale traditionale de pana mai ieri. Din ce in ce mai multe tari trec pe varianta instalarii si utilizarii in locuinte a unor centrale in condensatie, insa nu numai unitatile in sine, ci si accesoriile aferente functionarii acestora sunt la fel de importante.

De ce aceste tipuri de sisteme de incalzire sunt cu mult mai eficiente decat orice altceva? Centralele conventionale transforma 60% sau mai putin din combustibilul acestora in caldura. Eficienta noilor categorii de centrale aparute si pe piata din Romania este peste 90%, in schimb. Acum nu se mai pune problema pierderilor uriase de energie si nici de emisii de dioxid de carbon care sunt foarte daunatoare pentru sanatate si pentru mediul inconjurator.

Cu ajutorul unui cot cos centrala instalat la o unitate obisnuita, gazele arse sunt evacuate, pe cand in cazul unitatilor in condensatie situatia sta altfel. De ce sunt numite aceste sisteme de incalzire in acest fel? Ce rol are condensarea in acest caz? Aceste centrale termice sunt denumite in aceasta maniera pentru ca ajuta la condensarea gazelor de evacuat sau a vaporilor de apa prezenti in acele gaze nocive. Extrag caldura din acestea si o reutilizeaza in procesul de functionare, in loc de a lasa gazele arse si vaporii de apa sa ajunga in totalitate in exterior printr-un cot cos centrala.

Citeste si:  Suplimente nutritive care sa iti defineasca aspectul

Secretul acestor centrale se bazeaza pe designurile lor inedite, care sunt cele mai extinse transferatoare de caldura. Acestea din urma asigura o extragere maxima a caldurii si, pana la urma, minimizeaza pierderile de gaze. Nu toate tipurile de centrale in condensatie sunt la fel de eficiente pentru o anumita nevoie. Exista o serie de restrictii privitoare la tipul de centrala in condensatie necesar, toate depinzand la fel de mult de sistemul de incalzire deja existent in locuinta.

In aceasta situatie ai nevoie de servicii si de consultanta de la un specialist care sa te ajute in legatura cu decizia finala. Montarea si instalarea ar trebui efectuate de catre un tehnician calificat care este inregistrat ca fiind profesionist si care poate garanta succesul aferent unui anumit tip de centrala in condensatie pentru casa ta. Ce sistem de incalzire folosesti deja pentru acasa? Majoritatea dintre noi nici macar nu cunosc ce tip de unitate termica detin in locuinta, daramite sa stie daca este in condensatie sau fara condensare.

Pentru asta trebuie sa privim cu atentie la cosul de fum sau la teava care elimina gazele arse si sa cautam un invelis de plastic. De asemenea, trebuie sa verificam daca exista un flux vizibil de aburi de fiecare data cand centrala functioneaza, pentru a determina stilul modelului de sistem de incalzire de care beneficiem deja. Daca aceste elemente sunt prezente, atunci se pare ca este vorba despre un tip de centrala in condensatie. Si totusi daca nu evaluam a avea asa ceva acasa, inseamna ca dispunem de un tip de centrala traditionala de tip vechi care este mult mai scumpa in ceea ce priveste costurile la intretinere.

Citeste si:  De unde poti face o precomanda pentru jocul Need For Speed Hot Pursuit Remastered?

Avand in vedere evaluarea pe care ai facut-o, poti opta sau nu pentru ajutorul unei echipe de experti care sa iti furnizeze atat unitatea de incalzire optima, cat si serviciile de consultanta si de instalare la domiciliul propriu.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *