Orase din Romania – Timisoara

Timisoara este resedinta si cel mai mare oras al judetului Timis din regiunea istorica Banat, vestul Romaniei. in anul 2010, avand 311.586 locuitori, era al doilea oras ca populatie din Romania.

Incepand din anul 553 teritoriul actual al Timisoarei a fost timp de doua secole sub dominatie avara.

In data de 16 decembrie 1989, la Timisoara s-a declansat revolutia care avea sa duca la inlaturarea lui Nicolae Ceausescu si a regimului comunist din Romania.

Din punct de vedere cultural, Timisoara este un oras multicultural, influentat de diversele comunitati etnice, in special de cea germana, maghiara si sarba, dar si de cele bulgara, italiana si greaca. Mostenirea culturala si diversitatea ofertei culturale sunt punctele forte ale orasului. Cu cele peste 12 institutii culturale profesioniste, Timisoara este, dupa Bucuresti si Iasi, al treilea pol cultural din tara din punct de vedere al marimii si diversitatii ofertei culturale.

Si probabil va intrebati ce ati putea gasi in Timisoara, nu?

Catedrala Mitropolitana care este una din cladirile simbol ale Timisoarei construita in 1936-1946 in stil bizantin moldovenesc. Subsolul Catedralei adaposteste colectia de Arta veche bisericeasca a Arhiepiscopiei Timisoarei.

Lupoaica a fost primita in dar din partea oficialitatilor din Roma in anul 1926. Este copia de bronz a lupoaicei capitoline din sec V i.Hr.

Palatul Baroc ce dateaza din secolul XVIII.

Monumentul Sfintei Treimi ce se regaseste in centrul Pietei Unirii. E realizat din gresie in anul 1740 in memoria victimelor molimei de ciuma din 1738-1739.

Sinagoga din Cetate ce a fost construita intre anii 1863 – 1865, in stil maur, dupa proiectul arhitectural Ignatz Schumann.

Piata Unirii a fost cea mai mare piata a Cetatii. Inaceasta piata se tineau targurile de animale. In dreptul farmaciei de langa Palatul Baroc, printre dalele ce formeaza pavajul pietei puteti descoperi planul fostei Cetati a Timisoarei si se pot vedea cele doua piete: Piata Libertatii si, respectiv, Piata Unirii, o curiozitate fiind faptul ca in Timisoara existau doua piete (de obicei cetatile aveau o singura piata).

Este un oras minunat ce merita vizitat. Cand voi putea, voi merge sa-l vizitez si sper ca Adina sa ma primeasca la ea :D.

Surse: 1 | 2

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

7 thoughts on “Orase din Romania – Timisoara

  1. E un oras frumos.Am fost acolo cand eram ceva mai mic, sper ca voi mai avea ocazia sa-l vizitez pentru ca merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *