Piatra Fântânele din Pasul Tihuța

Am avut plăcerea de a vizita localitatea Piatra Fântânele din Pasul Tihuța în Bistriţa Năsăud de două ori  şi în ambele cazuri am fost în interes de ‘’serviciu’’ , adică am fost în cantonament  cu echipa. Datorită acestui lucru am avut ocazia să străbat zona la picior chiar dacă de cele mai multe ori alergam :)

Pot spune însă că plămânii mei s-au bucurat la maximum de aerul puternic ozonat  de la înălţimea de  aproape 1.200 m care  are şi cel mai mare conţinut de iod din toată ţara  şi ochii mei au fost încântaţi de peisajul mirific scoas parcă din tablouri.

Punctul de atracţie îl reprezintă Castelul Dracula şi pârtiile de schi care se află în localitate.

Castelul Dracula a  fost inaugurat în anul 1983 şi a fost construit ca o veche cetate medievală  şi sincer vă spun că  odată intrat în aceast loc te simţi dus înapoi în timp.  Am simţit un aer misterios care înconjoară acest castel şi de fiecare dată am fost surprinsă să văd bucuria de pe chipurile străinilor când primeau vizita lui Dracula în timp ce erau la masă sau când îl vizitau în cripta lui amenajată la subsolul castelului: vizită pe care vă recomand sa o faceţi pentru că este spectaculoasă .

Pentru iubitorii de schi, pârtiile sunt amenajate cu telescaun şi teleschi. Dacă nu eşti însă priceput în arta schiatului, atunci poţi încerca pârtia de săniuţe şi cu siguranţă acolo te vei distra.

Piatra Fântânele o poţi vizita în orice anotimp, pentru că oricând te va surprinde  cu frumuseţea locului şi te va face să te deconectezi de problemele zilnice. Zona este extrem de liniştită şi localnicii sunt foarte calzi şi zâmbitori .

Îmi amintesc că în fiecare dimineaţă, gazda noastră ne aducea lapte proaspăt muls şi ne îmbia cu brânză de casă şi alte bunătăţi. Vă pot spune cu mâna pe inimă că m-am simţit mai sănătoasă după ce m-am întors de acolo şi aveam bateriile încărcate la maxim.

Tot în Piatra Fântânele se găseşte şi mănăstirea Nașterea Maicii Domnului, o mănăstire de măicuţe aflată pe colina unui deal şi o cruce construită chiar lângă mănăstire cu înălţimea de 31 m şi braţele având o deschidere de 15 metri. Crucea este situată pe o platformă de 12×12 metri, înconjurată de două terase circulare unde vizitatorii vor putea admira peisajul din jur.

Dacă priveşti în ansamblu peisajul vei vedea că cele două lăcaşuri atât de diferite stau în locuri opuse parcă veghindu-se unul pe celălat. Pe o colină stă Castelul Dracula- mistic, misterios, reprezentând locuri întunecate iar pe colina opusă stă mănăstirea – lăcaşul Domnului, locul luminat şi plin de căldură. O nouă luptă între bine şi rău văzută parcă numai în filmele de la Hollywood, care te face să-ţi imaginezi poveşti care mai de care mai interesante.

Cititorule, te las acum  în compania imaginilor cu recomandarea de a merge să vezi acest loc de poveste  şi te invit AICI  să vezi şi alte locuri de poveste din campania ” Turist  în România” :

sursa foto :

 ; hoteluri.ro ; skytrip.ro ; infopensiuni.ro

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “Piatra Fântânele din Pasul Tihuța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *