Poluarea luminoasa si efectele sale

Pe langa faptul ca ne afecteaza pe noi oamenii in ceea ce priveste vizibilitatea pe timp de noapte si disparitia numarului de vietuitoare marine care isi petrec vremea si pe uscat, cum ar fi broastele testoase care isi depun ouale pe nisipul plajelor, poluarea luminoasa afecteaza in aceeasi masura si inmultirea amfibienilor. Pentru unii asta nu ar constitui neaparat o problema, insa pentru ecologisti si pentru cei care se lupta pentru o mentenanta a numarului de specii de animale si vietuitoare pe cale de disparitie, aceasta constituie o problema destul de importanta.

Fie ca exista sau nu locuri mai umede in apropiere, galagia pe care o fac pe timp de noapte broastele este unul dintre semnele ca primavara si-a intrat in drepturi. Insa, din ce in ce mai repede, poluarea luminoasa poate face ca intr-o buna zi ca aceste cantece si oracaieli sa inceteze pentru totdeauna. Majoritatea speciilor de broaste sunt nocturne si dependente de apa. Tocmai datorita acestei dependente de apa pe care o dezvolta aceste vietuitoare, se poate intampla ca broastele sa aiba o oarecare dificultate de a mai ajunge la casa lor atunci cand ies pe uscat, pentru ca nu mai pot gasi drumul inapoi in apa.

Din cauza faptului ca sunt niste animale nocturne, acestea fac diverse schimbari legate de mediul in care traiesc. Fotoperioada, care este utilizata de multe animale, este acea perioada de timp in care acestea se expun la lumina soarelui. Aceasta fotoperioada, pe care multe vietuitoare o utilizeaza, este singura constanta pe care amfibienii pot spune cand este timpul sa se reproduca sau sa hiberneze si sunt foarte sensibile referitor la asta.

Din cauza luminii artificiale, multi amfibieni au demonstrat atat intreruperi din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere comportamental, incluzand probleme de orientare a acestor animale legate de cand si pe unde ar trebui sa se intoarca acasa. Asta inseamna ca vor rata oportunitatea de a se reproduce iar fara reproducere nu exista continuitatea speciei.

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *