Adolescentii si prima dragoste

O despartire este dureroasa indiferent de ce tip este ea. Toti oamenii au suferit cel putin o data in viata din dragoste. Este normal sa se intample acest lucru mai ales in perioada adolescentei cand oamenii se implica din toate punctele de vedere in relatie. Adolescentii tin foarte mult la prima sau primele relatii deoarece ei au impresia ca primul prieten va ramane toata viata. Dezamagirea este foarte mare cand isi dau seama ca se vor confrunta, de fapt si cu alte episoade de acest gen. 

Parintii au un soc de fiecare data cand isi dau seama sau afla de la copii lor, adolescenti ca s-au indragostit. Sigur, parintii sunt tentati sa puna foarte multe intrebari despre persoana cu care adolescentul iese. Acest lucru este firesc dat fiind faptul ca schimbarea se produce foarte repede iar parintii simt ca dragii lor copii le ies din mana. Parintii simt mereu ca adolescentii sunt prea mici si vulnerabili si simt nevoia sa ii protejeze de ceea ce urmeaza sa se intample.

Cum reactioneaza parintele cand adolescentul ii marturiseste ca s-a indragostit? Cu siguranta intrebarea ar fi: “Dragostea nu este pentru tine, tu acum ai de invatat”. Este adevarat. Invatatura este un aspect foarte important care tine de dezvoltarea adolescentului din toate punctele de vedere. Asa cum adolescentul are nevoie de invatare pentru a se dezvolta frumos, are nevoie si de asa zisa dragoste pentru a invata. Relatiile au rolul de a invata. Adolescentii trebuie sa stie cum sa se comporte si inafara activitatilor scolare. Sigur, un iubit nu trebuie sa apara la varste extrem de fragete cand copilul ar trebui sa aiba cu totul si cu totul alte preocupari.

Citeste si:  Sanatatea parului si a corpului in cazul femeilor

Un alt lucru pe care il reproseaza parintii adolescentilor este faptul ca prietenul/prietena nu este potrivit pentru el/ea. In cazul in care veti face acest lucru toata increderea de sine a copilului v-a fi spulberata intr-o secunda. Adolescentul trebuie  sa aiba intimitate si personalitate. Chiar daca nu esti de acord cu alegerea sa nu trebuie sa ii spui intr-un mod dur deoarece il va afecta foarte mult.

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *