Cand afisam un zambet putem arata oamenilor ca suntem de neoprit. Zambetul este accesoriul nostru cel mai de pret si trebuie valorificat. Cu un zambet te poti indragosti, poti face o persoana sa te placa, un zambet te face sa arati mult mai bine si sa denoti o incredere mult mai mare in tine.
Insa, atunci cand ne confruntam cu problemele dentare parca nu ne mai vine sa zambim atat de des. Un aspect neplacut al dintilor poate afecta relatiile noastre cu oamenii din jur, plus ca problemele dentare cauzeaza, pe langa un aspect inestetic, si o respiratie urat mirositoare.
Cu ce probleme dentare ma pot confrunta?
Sunt multe problem dentare care ne dau batai de cap de-a lungul vietii, de la carii dureroase, la dinti ingalbeniti sau, problem mult mai grave, precum boli parodontale.
Foarte multi adulti se confrunta cu boli parodontale din cauze patologice sau pur si simplu din lipsa unei igiene corecte. Este recomandata vizita la un cabinet dentar de cel putin 2 ori pe an pentru a putea preveni aparitia diverselor afectiuni ce ne pot face viata un chin.
Aproximativ 25% din populatia tarii noastre nu s-a spalat niciodata pe dinti, iar acest lucru este rusinos, deoarece igiena dentara trebuie sa fie prezenta ca orice alt timp de igiena. Gura noastra poate acumula foarte multe bacterii din cauza alimentelor sau a factorilor externi.
Din ce cauza apare paradontoza?
Paradontoza este o boala silentioasa, nedureroasa si apare din diverse cauze. Aceasta se poate mosteni de la parinti sau poate aparea din cauza unei igiene precare sau din lipsa acesteia. Paradontoza este ultima faza a retractiei gingivale. Initial, din cauza neingrijirii corecte a dintilor, pe acestia se depune tartrul, care formeaza placa bacteriana. Gingia, pentru a se proteja , se inflameaza si apoi se retrage spre baza dintilor. Din cauza placii bacteriene, gingia se poate dezlipi de pe dinte, lasand loc bacteriilor sa patrunda in spatiul format. Acestea ataca radacina dintelui, intr-un final provocand ruperea acesteia, ducand la pierderea dintilor.
Cand stiu ca am paradontoza?
Medicul stomatolog poate determina faza bolii. La inceput vor fi depunerile de tartru, cand le observati este indicat sa consultati un medic stomatolog pentru a va curata suprafata dintilor printr-un detartraj si sa ascultati sfaturile acestuia cu privire la ingrijirea corecta a dintilor. Afectiunile gingivale pot aparea si din cauza unui periaj agresiv. Medicul specialist va va recomanda o periuta de dinti potrivita pentru dumneavoastra si alte produse de igiena orala optime.
Daca nu ati curatat la timp tartrul dentar, acesta va progresa in placa bacteriana ce va indemna gingiile spre retractile, cand acestea se retrag, creeaza un aspect mai lung al dintilor, expunand baza acestora, in cazul acesta, trebuie de urgent sa mergeti la un medic stomatolog pentru a elimina aceasta placa bacteriana si pentru a va ajuta sa aduceti gingiile la starea initiala.
Cum pot trata paradontoza?
Medicul dentist va propune pentru parandontoza tratament optim. In cazul in care boala este avansata, se poate recurge la un tratament chirurgical, de reconstructie a gingiei, iar daca deja ati pierdut un dinte din cauza parodontozei, va fi nevoie de un implant. Interventiile chirurgicale si implanturile sunt foarte costisitoare si de aceea este indicat sa mergeti la medicul specialist din timp pentru a evita complicatiile.
Bolile paradontale apar cel mai des din cauza unei igiene incorecte a cazitatii bucale. In Romania, din cauza ca foarte multe persoane traiesc in zone rurale, nu au acces la aceste informatii cu privire la o ingrijire optima a gurii si tocmai de aceea este si procentul acesta mare de persoane ce nu se spala pe dinti. Este indicata consultarea unui medic specialist de la o varsta frageda pentru a preveni apariatia afectiunilor dentare sau gingivale pe parcursul vietii.
Daca vizitati un medic stomatolog pentru un detartraj, acesta va va oferi si un periaj profesionist pe langa indepartarea tartrului, la final sfatuindu-va sa folositi acasa ata dentara si apa de gura, pe langa spalarea dintilor de cel putin 2 ori pe zi. In cazul in care aveti depuneri majore de palca bacteriana, unele cabine stomatologie pun la dispozitie o curatare cu laserul. Aceasta este foarte eficienta si indeparteaza bacteriile de pe dinti.
De retinut faptul ca radacinile dintilor expuse exagerat de mult reprezinta un statiu avansat al paradontozei, creand un rist foarte mare de pierdere a dintilor. Pentru a preveni acest lucru trebuie sa fim atenti la cateva simptome, ce prevestesc aparitia acestei afectiuni. In primul rand, trebuie sa observam aspectul gingiilor, cele inflamate, ce prezinta o culaore rosi, care sangereaza la fiecare periaj sunt unul dintre semne. Alt semn ce prevesteste inceputul paradontozei este o respiratie urat mirositoare ce persista, provenind din gura. Senzatiile de durere in timpul mestecarii sau la contactul cu anumite alimente ce sunt fierbinti sau reci sugereaza un alt semn al inceputului de paradontoza. Daca prezentati unul dintre aceste simpotme, consultati un medic stomatolog.
Numai medicul dentist poate pune un diagnostic si poate recomanda tratamentul correct pentru vindecarea sau prevenirea acestor afectiuni grave ce pot aparea. Nu va neglijati zambetul, acesta ne poate afecta starea de spirit. Trebuie sa fim increzatori in propriile forte si sa putem zambi des.
Viata noastra sociala poate fi afectata din cauza problemelor dentare sau gingivala. Un numar mare de pacienti se prezinta la medicul stomatolog tarziu din cauza aspectului insestetic al dintilor. Trebuie sa consultati un specialist de cel putin 2 ori pe an, chiar daca nu prezentati vreun simpom din cele prezentate mai sus deoarece acesta va ajuta sa va pastrati zambetul imaculat si sanatatea orala.
Aveti incredere in dentistul dumneavoastra si urmati-i toate sfaturile si recomandarile deoarece este specializat in meseria pe care o practica si va va indruma spre a face alegerea optima in ceea ce priveste sanatatea dumneavoastra orala.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.