Anvelope vara vs anvelope iarna

anvelope vara

Stim foarte bine ca odata cu venirea sezonului rece se impune schimbul de anvelope vara cu cele de iarna. Pentru o aderenta mai buna la sosea, pentru o manevrabilitate mai buna in conditii de temperaturi joase, polei sau zapada, anvelopele de iarna se dovedesc a fi esentiale pentru orice autovehicul.

Ce deosebeste anvelopele de vara de cele de iarna? Raspunsul ni-l dau specialistii de la Acvila Romania, societate care comercializeaza anvelope de toate tipurile, pentru orice sezon.

Deosebirea dintre anvelopele de vara si cele de iarna sta in profilul si compozitia cauciucului. Anvelopa reprezinta singura legatura pe care autovehiculul o are cu soseaua, are un rol hotarator in ceea ce priveste siguranta soferului si a pasagerilor. Astfel doar cei care folosesc corect anvelope vara Acvila Romania in sezonul cald si anvelope de iarna pentru sezonul rece raman pe drumul cel bun, exploatand anvelopele la un randament maxim.

Daca iarna se impune schimbarea cauciucurilor pentru sezonul rece, odata cu venirea verii, odata ce temperaturile incep sa creasca, la fel de recomandata este inlocuirea anvelopelor de iarna cu cele de vara. O anvelopa de vara se comporta mult mai bine in conditii de temperatura de peste 7° C, pe un carosabil uscat sau umed, intrucat compozitia nu permite o uzura crescuta. Cauciucul folosit la anvelopele de vara este mai rigid si nu se deformeaza sau uzeaza la fel de usor in conditii de temperatura ridicate. O anvelopa de iarna, daca este utilizata pe timp de vara, pe langa faptul ca va face acel zgomot specific, se va uza si mult mai repede. Acest lucru se datoreaza compozitiei, care este una mai moale si ramane elastica si la temperaturi mai scazute.

Cu toate ca in majoritatea tarilor s-a instaurat obligativitatea folosirii anvelopelor de iarna in sezonul rece, recomandarea este sa fie folosite in sezonul estival anvelopele de vara. Flexibilitatea lor le face ideale pentru temperaturile extrem de ridicate inregistrate in zilele cu canicula, se reduce astfel considerabil riscul de explozii de cauciuc, iar daca se aleg anvelope performante precum cele oferite de Acvila Romania, cu ajutorul reprezentantului ce sta tot timpul la dispozitia clientilor, se asigura atat durabilitatea cauciucurilor de la an la an, pe langa siguranta din timpul calatoriilor.

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *