Tim Burton se dă în spectacol

Un regizor insolit, Tim Burton iese în faţă cu filmul Batman din 1989 (Michael Keaton, Kim Basinger, Jack Nicholson).

Trece în anul următor la o capodoperă: Edward Scissorhands şi aşa îşi începe colaborarea cu Johnny Depp.
Batman Returns (Michael Keaton, Michelle Pfeiffer, Danny de Vito) nu este la fel de popular ca primul şi arată poate mai mult originalitatea ciudată a regizorului.

Ed Wood din 1994 este un total eşec în ce priveşte vânzările de bilete, deşi primeşte bune recenzii şi lumea încă aşteaptă scânteia geniului.

Urmează alte filme cunoscute: The Nightmare Before Christmas, Mars Attacks, mai colorate decât producţiile precedente.
Tim Burton se întoarce însă la o imagine mai sumbră, specifică artistului şi totodată la o creştere financiară cu Sleepy Hollow (Johnny Depp, Christina Ricci) şi continuă cu un remake: Planet of the Apes, începând astfel colaborarea cu Helena Bonham Carter (actuala iubită).

Încearcă să facă un film mai convenţional: Big Fish, dar publicul, obişnuit cu stilul lui, deşi acceptă propunerea, tinde totuşi spre filme mai dark.

Reuşeşte să impresioneze pe toată lumea cu Charlie and the Chocolate Factory (2005, tot cu Johnny Depp), Corpse Bride (2005 J. Depp şi H. B. Carter-animație), Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007, aceiaşi 2 actori preferaţi) şi filmul superb: Alice în Wonderland (2010), plin de culoare, o adevărată încântare!

Citeste si:  Oscar, unde eşti?

Dark Shadows însă este probabil un film dintre puţinele din cariera lui, care nu merită văzut!
Deşi are o distribuţie excelentă (J. Depp, H. B. Carter, Michelle Pfeiffer-da încă mai trăieşte!, Eva Green) şi un subiect potrivit regizorului (un vampir trezit la viaţă după sute ani pus pe fapte mari pentru a-şi apăra familia în Anglia anilor ’70), este un eşec.

Are elemente de comedie, de horror, dramă, romance, fiecare îşi face treaba foarte bine şi cu toate acestea plictiseşte îngrozitor. Nu reuşeşte să impresioneze cu nimic, umorul nu te amuză, dramatismul nu te marchează, iar lentoarea cu care se desfăşoară acţiunea te face să părăseşti sala de cinematograf mai devreme de jumătatea filmului. Nu vi-l recomand sub nici o formă.

Sperăm însă că următorul film care va apărea în curând și la noi, Abraham Lincoln Vampire Hunter,cu Tim Burton în echipa de producători, chiar dacă are un scenariu tras de par, să aibă mai mult succes.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

4 thoughts on “Tim Burton se dă în spectacol

  1. Umbla barfa ca Bonham Carter nu era initial in distributie, ar ar fi bagat-o ulterior. Si ca l-au cam ajuns blestemele nevestii de a dat chix cu filmul. :P
    Eu încă nu l-am văzut, dar ești cam a treia de la care aflu că e cam pierdere de vreme. Trebuie totuși să mă conving zilele astea…

  2. Stii cum e, umbla multe vorbe ca e filmul slab…dar pana nu te convingi tu in sala de cinematograf, nu poti afirma sus si tare ce si cum….Iti urez multa rabdare! :)

  3. O sa ma intorc cu pareri. Deocamdata, cum nu l-am vazut, nu am dreptul sa judec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *