Top 3 obiective turistice in Moldova

Atunci cand ne programam vacantele de obicei cautam cele mai exotice, linistite sau spectaculoase locuri de pe pamant. Gandul nostru se duce automat spre cele mai indepartate tari, dar astazi nu; azi gandul nostru se duce spre vecina noastra Republica Moldova. Desi este o tara mica, are locuri speciale si oameni deosebit de ospitalieri. Pentru a va arata frumusetile Moldovei, propun un mic ghid turistic.
1.Cetatea Soroca este situata in centru orasului Soroca. In perioada medievala cetatea Soroca facea parte dintr-un vast sistem defensiv al Moldovei. La 1499, din porunca lui Stefan cel Mare, este inaltata o cetate patrata din lemn. Intre anii 1543-1546, in timpul domniei lui Petru Rares, cetatea este rezidita din temelie de piatra, asa cum o vedem şi astazi. Fortareata este unicul monument medieval din Moldova, care s-a pastrat asa cum l-au conceput mesterii, iar in bastionul de la intrare exista o biserica mica militara. 
2.Complexul muzeal “ Orheiul Vechi” este situat intr-un defileu stancos, adanc de peste 200 m, reprezinta una dintre cele mai vestite zone cu vestigii ale stabilirii diferitor civilizatii in perimetrul dintre Nistru si Prut. Este unul din cele doua locuri din lume, unde s-au pastrat ruinele orasului din perioada Hoardei de Aur. In cavernele de piatra se atesta prezenta primelor asezaminte umane vechi de peste cateva sute de mii de ani. Suprafaţa complexului arheologic este extraordinar de mica pentru numarul mare al monumentelor naturale si de arhitectura descinse direct din istorie şi legenda.
3.Vinaria Cricova

Citeste si:  Vacanta groaznica

Cele mai mari beciuri din lume se gasesc in Moldova, in localitatea Cricova. Aici se intinde in subteran un adevarat oras al vinificatorilor, cu strazi, sali de degustare, depozite etc. Lungimea totala a galeriilor de la Cricova depaseste 60 km in subteran. Pe strazile subterane “Cabernet”, “Feteasca”, “Pinot” se pot deplasa autobuze cu turişti, insotiti de ghizi experimentati. Vinoteca Cricova dispune de cea mai bogata colectie pe intreg spatiul ex-sovietic. În Cricova sunt produse vinuri spumante, respectindu-se cu strictete tehnologia clasica franceza. Astfel, Cricova a devenit o veritabila carte de vizita a Moldovei.
Asta nu e tot, lista mai poate continua, nu exista suficiente cuvinte pentru a putea descrie frumuseatea plaiului moldovenesc. Convinge-te si tu , hai vacanta asta in Moldova!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *