Transplantul de cap

transplant

Chirurgul italian dr. Servio Canavero a atras atentia multimii, in comunitatea medicala, datorita unei idei care pare scoasa de pe primele pagini ale romanelor science-fiction. Canavero planuieste sa faca  transplantul de cap cu succes, insa acest lucru pare a fi intriga unui film. Cu toate acestea, omul de stiinta si expert in calculatoare Valery Spiridonov este dispus sa vina in sprijinul acestei proceduri uimitoare.

Spiridonov, care sufera de o afectiune grava cunoscuta sub denumirea de boala Werdnig-Hoffman, se afla deja in imposibilitatea de a-si folosi picioarele, iar medicii se tem ca sanatatea sa se va deteriora pana acesta va ajunge sa moara, in cele din urma. Procedura de transplant a lui Canavero, denumita si HEAVEN, adopta o metoda ”magica” de a etansa vertebrele spinarii, si pe care are de gand sa o explice catre Academia Americana de Neurologie si catre chirurgii ortopedici.

Chirurgul a fost abordat de o multime de indivizi care isi doresc sa fie primii oameni care sa fi suferit un transplant de cap. Majoritatea cererilor au venit din partea persoanelor transexuale, care sunt in cautarea de a avea un nou trup, insa Canavero sustine ca prima persoana care va suferi o astfel de procedura trebuie sa fie cineva care sufera de o boala musculara. Uimitoarea interventie chirugicala este programata sa aiba loc abia in anul 2017.

Citeste si:  Educarea copiilor prin pedepse

Cum ramane cu creierul?

Va fi omul care iese din operatie acelasi care a intrat? Aceasta procedura este complet diferita de ceea ce consideram un transplant de creier- acesta este un transplant de cap, si nu implica inlaturarea continutului informatiilor din cap. La urma urmei, studiile au aratat ca emotiile noastre pot fi influentate de factori externi, insa acest subiect implica intrebari atat din medicina, cat si din etica si din filosofie. Nu vom afla ce se intampla intr-adevar cu o persoana dupa un transplant de cap, pana cand o astfel de procedura nu are loc, si trebuie sa se incheie cu succes.

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *