Totul despre turnul Eiffel

parisZiua de 14 iulie simbolizeza ziua nationala a Frantei. Pe langa aceasta este ziua in care a inceput asedierea Bastiliei si Revolutia Franceza.

In ziua de astazi, turnul Eiffel se numara printre cele mai vizitate monumente din lume. In fiecare an, mai bine de 7 milioane de vizitatori ajung sa vada turnul. Cu toate acestea este posibil sa nu stii anumite lucruri in legatura turnul Eiffel.

Acesta a fost construit pe o perioada de 2 ani 2 luni si 5 zile. Turnul a fost deschi publicului pentru prima data in anul 1889 pe data de 6 mai. Initial cei 30 000 de vizitatori care doreau sa viziteze turnul nu au avut acces la lifturile acestuia si au trebui sa urce cele 1710 trepte pana in varf. Lifturile au inceput sa fie functionale abia incepand cu data de 26 mai.

Despre turnul Eiffel

In fiecare an turnul creste si scade in inaltime cu pana la 15 centrimetri datorita diferentelor de temperatura dintre sezoane. Acest fenoment are loc deoarece metalul se extinde si se contracta in functie de temperatura.

Turnul Eiffel este o adevarata culegere de numere impresionante chiar si pentru ziua de astazi. Au fost folositi doar 300 de muncitori la realizarea acestuia, are o inaltime de 300 de metri, au fost folosite mai bine de 10 000 de tone de materiale de cosntruictii, 18 038 piese si peste 2.5 milioane de nituri. La momentul finalizarii lucrarii turnul era cea mai mare constructie din lume.

Chrysler Building din New York a fost cladirea care a furat acest titlu abia in anul 1930 cand a fost finalizata constructia acestuia, cladirea ajungand la inaltimea de 319 metri.

In decursul anilor turnul a suferit destul de multe evenimente neplacute. Acesta a avut un semnal radio montat in primul si al doilea Razboi Mondial. Cand germanii au incercat sa ocupe Franta acestia au taiat cablurile semnalului radio. De asemenea a fost un incendiu la nivelul de top caria i-a supravietuit. De cand a fost ridicat turnul a fost vizitat de mai bine de 250 de milioane de vizitatori.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *