Totul despre copilaria anilor ’80-’90

Viata s-a schimbat foarte mult in timp ce tehnologia a tot evoluat. Tanjim de multe ori dupa momentele in care eram copii, nu aveam griji si nu ne pasa de nimic de ceea ce se intampla in jurul nostru. In urma cu cativa ani eram fascinati de rasul copiilor care isi petreceau mare parte a timpului in fata blocului, plini de elan si de veselie, lipsiti de griji si de noile tehnologii. Adulti fiind, ne amintim cu drag de acele jocuri care ne faceau viata plina de culoare si ne aduceau un plus de optimism.

Copilaria anilor ’80-’90

Ne vom aminti de copilarie vorbind despre unele dintre cele mai populare jocuri ale anilor 80′-’90. Iata care sunt acestea:

  • sotronul, in care o pietricica si numaratoarea de la 1 la 8 erau elementele care faceau ca actiunea jocului sa se desfasoare intr-un singur picior fara a atinge marginile desenului cu creta.
  • ratele si vanatorii implica un numar mai mare de copii, dintre care doi erau vanatorii, iar restul ratele. Cu o minge, vanatorii exersau strategiile de impuscare a ratelor prin aruncarea mingii de la unul spre celalalt nimerind ratele. Copiii care erau in ipostaza de rate si erau atinsi de minge, erau eliminati din joc.saritura_sotron
  • elasticul reprezenta cel mai simplu mod de intretinere a divertismentului prin executarea miscarilor de sarire prin elastic. Pentru a juca acest joc, numarul minim de copii era de 2 sau 3. Sintagme de genul “pana la genunchi”, “pana la brau”, “pana la fund” erau nivelele care trebuiau atinse pentru a castiga.
  • ascunsa era cel mai popular joc care se desfasura de cele mai multe ori pe inserate, fiind un obstacol mai mare pentru cel care trebuia sa ii gaseasca pe cei ascunsi. Teoria “inelus invartecus” reprezenta de cele mai multe ori numaratoarea pana la care copiii trebuiau sa se ascunda pentru ca apoi sa fie gasiti si tictati pe peretele scarii de bloc.
  • tara,tara vrem ostasi era un joc care imbina perfect tacticile de lupta cu cele de joc. “Tara, tara vrem ostasi… Pe cine? Pe…” era elementul decisiv de alegere a copilului care trebuia sa destrame granita dintre cele doua echipe.
  • tomanap era un joc de cultura in care trebuia sa scriem pe foaie un nume de tara, oras, munte, apa, nume de persoane, animale si plante, dupa regula alfabetului.
  • calcata
  • telefonul fara fir imbina capacitatea de memorare cu cea de reproducere verbala a cuvintelor auzite de la ceilalti.
  • baba oarba era jocul in care cel legat la ochi si invartit trebuia sa ghiceasca prin atingere celelalte persoane care formau un cerc de copii.
Citeste si:  Cum poti depasi momentele grele din viata?

Cele mai relaxante jocuri ale anilor ’80-’90 ne faceau sa comunicam cu ceilalti copii de varsta nostra, sa ne certam fara motiv unii cu altii, sa ne suparam unii pe altii si ne ajutau sa ne dezvoltam mai bine abilitatile comunicationale si ludice. Acum, daca va aflati in postura de parinti ar fi mai bine sa cumparati copilului o tricicleta pentru bebelas, in defavoarea unei tablete sau a unui smartphone performant. Aceste lucruri banale il vor ajuta pe micutul tau la dezvoltarea psihica si fizica mult mai mult decat privirea de dimineata pana seara intr-un ecran generos.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *