USA vs China – Apple cere exceptii in razboiul comercial

Apple nu o duce foarte bine in ultima perioada. De la inceputul lunii septembrie grupul a fost nevoit sa plateasca o amenda de 15% pe unele din importurile sale din China in SUA. Drept urmare, nu este deloc de mirare ca Apple nu este deloc multumit de aceasta situatie. De aceea a cerut unele exceptii pentru produse precum Apple Watch sau bateria telefoanelor iPhone.

Razboaiele comerciale sunt mai usor de castigat scria Donald Trump pe contul sau oficial de Twitter in martie 2019. Presedintele american iubeste confruntarile directe si strategia sa de negociere este cel mai adesea aceeasi – crearea unor presiuni si gasirea mai apoi a unui “acord” in cele mai bune conditii posibile pentru el insusi. In cadrul diferendului comercial cu China, cu toate acestea, nu doar presiunea asupra Imperiului de Mijloc creste pe zi ce trece ci economia americana are in egala masura de suferit in ceea ce priveste unele taxe impuse de China. Una din victime, cu intreprinderile si companiile in plina transformare a aluminiului este, spre exemplu, Apple. Numeroase produse sunt importate din China in SUA si sunt supuse drept urmare unor taxe partial noi si punitive, impuse de catre presedintele Trump. Apple a cerut de curand exceptii pentru unele produse.

Apple risca sa faca din ce in ce mai putin profit din cauza acestui razboi comercial. Pana in prezent, Apple nu a simtit foarte tare consecintele acestui razboi comercial, penalitatea de 15% asupra consumatorului final. Acest lucru reduce considerabil beneficiul companiei. Grupul nu vrea sa mai accepte sa plateasca aceasta penalitate. Produse precum Apple Watch si Airpods sunt in mod direct afectate, printre altele. De altfel, este vorba si despre carcasa bateriei pentru telefoanele iPhone si compusii de memorie pentru Mac Pro.

Dar iPhone? Pana in prezent, vedeta Apple nu a fost afectata de razboiul comercial. Doar bateriile telefoanelor Apple sunt direct afectate de aceste supracosturi. Faptul ca smartphone-urile de succes detinute de Apple nu fac inca parte din drepturile de importare se datoreaza faptului ca au aparut diferite oferte de Craciun. Guvernul american isi doreste mentinerea acestor preturi pentru consumatori stabile inainte de Craciun si a reportat drepturile de taxe in ceea ce priveste telefoanele iPhone pana la jumatatea lunii decembrie. Insa, daca acest lucru se va intampla cu adevarat, va fi destul de neplacut pentru Apple. Ramane de vazut daca compania isi va permite sa plateasca aceste taxe in ceea ce priveste produsul sau principal, iPhone. Donald Trump a actionat deja in acelasi fel in ceea ce priveste computerele Apple si a reusit sa delocalizeze o parte a productiei Mac in SUA. Acesta este scopul presedintelui. In momentul in care a ajuns la putere si in urmatoarele luni de la alegeri a promis sa creeze locuri de munca. Si aceasta strategie pare sa prinda contur din ce in ce mai tare.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *