Nu-mi place să mă trezesc, dar când o fac, să fie într-o lume mai bună

Îmi plac gratuitățile (cui să nu-i placă?), mai ales când e vorba de o călătorie. Și am câștigat un astfel de voucher spre Berlin, capitala Germaniei. Se mai preocupă omul de lucruri înainte de plecare, dar hotelul este un punct important pe listă. Eu am ales unul din lanțul NH Hoteles, și anume NH Berlin Frankfurter Alee.

Poate dacă mi s-ar fi oferit altă țară, aș fi ales-o cu aceeași bucurie (am zis că-mi plac gratuitățile), dar acesta a fost un bun moment pentru a sta printre “zeii” Europei, niște oameni rigizi, mecanici, phoenicși după catastrofe. În plus, hotelul era unul nou, cel puțin pentru mine. Am văzut doar câteva poze cu acest  NH Berlin. M-a atras fațada. Are acel aer somptuos, dar calm, istoric, dar nou, seamănă cu un conac puțin mai înalt care e gata să te primească. Și m-a primit.

Am ajuns, m-am depozitat în hotel și am început să explorez nițel locul undei voi sta. M-a atras sala de mese (nu, nu pentru mâncare) care este decorată într-un mod plăcut, cald. Parcă aș răsfoi o veche carte de basme și aș vizualiza în realitate bucătăriile vechi dispuse să te cuprindă cu o căldură familiară, aproape maternă. Iar confortul în camere, eh, altceva. Nu zic că eu aș fi trăit într-un coteț, mereu te aștepți de la un hotel să fie atent la nevoile clienților, dar recunosc că este plăcut să fii surprins de atenția la detalii.

Citeste si:  Reclame frapante

Bate prin anii de acum un curent eco și unul bio. Toți, care mai de care, sunt dispuși să lipească aceste cuvinte pentru a-și promova produsele. Și le-am crezut false, cuvinte goale, până la hotelul NH. Am observat eu cum gestionează ei lucrurile, cum par altfel, dar a trebuit să mă și interesez. Astfel am descoperit că oamenii sunt atenți cu natura, iau de la ea cât le trebuie. M-au surprins cosmeticele de la baie. Erau din gama “Agua de la Tierra” care au ambalaje biodegradabile, devin istorie în șapte ani, nu 400 ca cele obișnuite. Și oamenii aceștia folosesc surse de iluminat ecologice, cu măsură la poluare.

Păcat că nu-s om de afaceri, aș fi putut participa la o ecomeeting. Aceasta este o întâlnire, dar NH a implementat un concept de folosire eficientă a energiei și apei, reducerea emisiilor de dioxid de carbon și marșează pe utilizarea materialelor biodegradabile. Iar în România, sunt două hoteluri, în București și Timișoara.

Mie nu-mi place sloganurile care promit ceva radical, nemaivăzut și ultra nou. Nu-mi plac și pace. Dar sună bine al celor de la NH: “Trezește-te într-o lume mai bună”. Nu m-am trezit în ea, am pătruns cu voie chiar pe ușa de la intrare, dar mai bună este.

Citeste si:  Despre traduceri si importanta lor

Articol scris pentru SuperBlog 2012

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *