Microcipul salvator al memoriei.

Microcipul.

Un crunt accident poate sa iti schimbe viata mai mult decat pe moment. Pe termen lung vine riscul de a-ti pierde memoria si poate multe din abilitati, fie ele si cele mai banale  de a-ti scrie sau a sti numele pana la a numara. Practic daca scapi cu viata o iei de la capat, ca un copil care pasind zi de zi invata despre tot ceea  ce il inconjoara.

Cercetatorii au descoperit insa o posibila metoda de a ajuta pe cei in astfel de situatii sa isi pastreze identitatea, de a ramane cu amintirile care pe langa rolul lor afectiv este tot ceea ce a “inmagazinat” creierul pana la acel moment si care defineste o persoana. Este  microcipul care va actiona ca o memorie artificiala. Si dupa ani de cercetare americanii sunt convinsi ca va fi un succes de vreme ce primii subiecti umani pe care se va incerca operatia de implementare a microcipului sunt programati in viitorul apropiat.

microcipul

Daca se va dovedi eficient cercetatorii americani sunt dornici de a gasi o modaliate imbunatatita a microcipului care sa ii ajute pe cei care sufera de asa zisa “boala uitarii”. Un lucru complex caci Alzheimer afecteaza mai multe parti ale creierului decat pe ceea ce pana acum cercetatorii americani s-au preocupat si anume de hipocampus. Tehnica microcipului se bazeaza pe ceva asemanator cu ceea ce unii bolnavi de epilepsie au implantat in creier, semnale electrice emise intre neuroni pentru ca amintirile pe termen scurt, de moment sa devina memorie pe termen lung.

Citeste si:  Invitatiile de nunta- expresia evenimentului imprimata pe hartie

In acest stagiu deja microcipul exista, experimentat pe subiecti de orgine animala insa pana la partea de functionalitate in viata umana se doreste o micsorare a dispozitivului; sa nu uitam ca este “o suplimentare” a creierului. Si desi mai este ceva vreme pana cand sa devina completa si integrata in tehnicile medicale moderne totusi speranta de viitor a ceea ce generatiile tinere vor beneficia este de o mare apreciere.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *