15 plugin-uri pentru WordPress

Printr-o simplă căutare pe Google putem găsi mii de articole referitoare la plugin-urile pentru platforma WordPress. După părerea mea, plugin-urile trebuie alese în funcţie de necesităţi. Mai jos aveţi o listă cu mici detalii din care puteţi alege plugin-ul/urile care se potrivesc cel mai bine blogului vostru. Şi pentru ca postarea să nu rămână una standard, puteţi să lăsaţi aici orice completare referitoare la plugin-urile pe care le folosiţi pe blogurile voastre.

 • Ads Manager WP/BB – permite afişarea de reclame în diferite părţi ale blogului. Plugin recomandat în special celor care promovează diferite campanii, produse, site-uri.
 • Akismet – poate cel mai des întâlnit plugin anti-spam din blogosfera. Fără prea multe introduceri Akismet blochează instant toate mesajele spam. Pentru activare este necesară o “cheie” API (application programming interface). Obţine API Key de aici.
 • All in One SEO Pack – plugin SEO pentru o indexare optimă a articolelor tale pe Google. După instalare, tot ce trebuie făcut este ca înainte de publicarea articolului să completezi trei câmpuri –  Titlu, Descriere, Taguri.

Titlu – titlul postării sau unul cât mai apropiat de conţinutul articolului (maxim 60 caractere).
Descriere – o scurtă descriere în limita a 160 de caractere.
Taguri – cât mai multe taguri legate de postare. Cu această ocazie nu mai este necesară introducerea a sute de taguri în postare, care în anumite teme de WordPress arată cam inestetic.
TIP: Câmpurile menţionate mai sus se află sub editorul postării. Imagine exemplu localizare All In One Seo Pack aici

 • BackUpWordPress – acest plugin este foarte practic deoarece permite backup-ul bazei de date fără a mai fi necesară logarea în Control Panel-ul oferit de firma de hosting.
 • CommentLuv – un fel de semn de recunoştinţă pentru vizitatorii blogului tău. Permite afişarea ultimei postări de pe blogul celui care comentează pe blogul tău. După instalare, plugin-ul are un meniu separat de unde se pot seta opţiunile după bunul plac a comentatorului.
 • Do Follow – după cum ştiţi WordPress nu permite comentarii dofollow, însă cu ajutorul acestui plugin blogul tău va permite comentariile dofollow. Mai multe detalii despre dofollow şi nofollow aici .
 • Easy FancyBox – un plugin asemănător lightbox. Plugin recomandat celor care nu se pricep la programare şi editare în HTML/CSS.
 • GoogleCards – dacă ai un cont pe Google+ şi vrei ca cititorii tăi să te adauge pe Google+, atunci acest plugin le va face viaţa mai uşoară. Pe Blog Event se poate vedea rezultatul pluginului în partea dreaptă,  sub Blogroll.
 • IntenseDebate – am ales acest plugin pentru Blog Event deoarece din setările temei nu permitea afişarea pingback-urilor în postări. Erau vizibile în Comentarii Recente însă nu şi în postare. Pluginul vine la pachet cu nişte setări ce pot fi schimbate după necesitate.
Citeste si:  Cele mai vandute sucuri din lume

TIP: Dacă alegeţi să folosiţi acest plugin pe blogul vostru, să nu vă speriaţi dacă vă dispar comentariile de dinaintea activării plugin-ului. Ele pot fi recuperate cu un simplu Import din dashboard-ul de pe site-ul Intense Debate. Imagini cu plugin-ul instalat aici

 • Quick Cache – un plugin ideal în caz că firma de hosting unde ai blogul îţi oferă servicii “îndoielnice” sau dacă blogul tău este unul “încărcat” peste măsură (poze la dimensiuni mari, slider, multe bannere flash etc.).
 • Related Posts via Categories – afişează postări asemănătoare categoriei din care face parte postarea respectivă. În funcţie de preferinţe, se poate seta un număr de postări pentru a fi afişate la sfârşitul fiecărui articol.
 • Simple Social Buttons – afişează butoanele Google+ şi Share pe Facebook/Twitter.
 • Visitors Notify – consider acest plugin ca un fel de semnătura virtuală deoarece, prin cele trei câmpuri (nume, email, blog), permite vizitatorilor tăi să te anunţe că ţi-au vizitat blogul.
 • WP Ajax Edit Comments – permite comentatorilor blogului tău să-şi editeze comentariile într-un anumit timp limită.
 • Wapple Architect – plugin pentru vizualizarea blogului de pe telefoanele mobile sau alte device-uri.

Promo: Optimizare SEO:  

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

14 thoughts on “15 plugin-uri pentru WordPress

 1. 1.Am rezolvat cu link-ul de facebook. 2. stiu ca dofollow incurajeaza comentariile tip spam , insa asta nu te impiedica sa moderezi anumite comentarii sau sa stergi linkurile de dupa “nume” asta asa ca sa se invete minte “cititorii” tai.

 2. Akismet are foarte multe probleme, lasa multe comentarii spam sa scape… Il folosesc, dar a devenit mult prea enervat. Do-follow incurajeaza spamul. Intense Debate nu iti pastreaza comentariile pentru tine, Comment Luv incurca, dat fiind ca incurjeaza, din nou, spamul si incarca serverul.
  Eu merg dupa principiul cat mai putine pluginuri, dar un pic de munca pe partea de CSS, php si HTML.

 3. Ok pai hai sa le luam pe rand , Akismet – plugin-ul asta nu mi-a scapat pana acum vreun comentariu spam.Sincer.Nu are rost sa te mint aiurea.Decat sa moderez sute de comentarii spam mai bine folosesc akismet atat cat poate el sa blocheze.Daca ai o alta alternativa poti sa o postezi aici. Do follow – Asta e alegerea fiecaruia,eu am ales sa fac din Blog Event un blog Dofollow deoarece pot descuraza foarte usor spamul.Efectiv tai orice comentariu care contine vreun link gen "vandroti.ro" , "amenajariinterioare.ri" "anvelopeauto.ro" . Inca nu-mi fac griji,momentan aici comenteaza doar "prietenii" blog event.Intese Debate-am nevoie de el , de pastrat le pastreaza fie ca faci import sau export.La Comment Luv am renuntat momentan. Cam asta ar fi "scuza mea" pentru care folosesc pluginurile astea.Mutumesc totusi pentru parera ta.

 4. dar iti recomand sa treci si Robots Meta. cred ca este destul de folositor pentru multi incepatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *