7 pasi pentru a-ti muta mobila in siguranta

muta mobila in siguranta

O mutare inseamna un pas spre viitor si poate sa fie o decizie foarte inteleapta. Procesul de mutare insa, este unul stresant si greoi, indiferent de motivul care o genereaza.

Cel mai dificil este mutatul mobilierului. Foarte voluminos si greu, acesta poate sa genereze o multime de probleme:

  • Sa nu incapa pe usa;
  • Sa nu poata fi demontat;
  • Sa fie foarte greu de carat;
  • Sa fie zgariat pe parcursul drumului.

Pentru a muta mobila in deplina siguranta, cei de la fastmoving.ro recomanda angajarea unei firme care ofera servicii de transport. Nu este suficient, insa. Orice persoana care stie ca urmeaza sa treaca printr-un proces de transport mobila trebuie sa treaca prin urmatorii pasi:

1. Sa faca o lista cu toate piesele de mobilier ce urmeaza a fi mutate. Este foarte important sa existe un plan cat se poate de clar. Piesele de mobilier trebuie sa fie verificate si trebuie sa fie supuse unei analize: merita sau nu sa fie mutate? O piesa care este mult prea uzata nu va face altceva decat sa genereze costuri.

2. Sa demonteze mobila foarte voluminoasa. Acest pas poate sa fie facut si de firmele care ofera servicii de transport, insa daca mobilierul este cumparat din magazine precum IKEA, poate fi facut fara prea mult stres si in regim propriu.

Citeste si:  Distante Rutiere: Top 5 masini economice din Romania

3. Sa masoare mobila. Este un pas foarte important care ajuta la evitarea unor situatii extrem de neplacute. Dimensiunile usilor pot sa difere destul de mult iar mobilierul care iese din vechea locuinta poate sa nu incapa la fel de bine in noua locuinta. Este important, asadar, sa fie toate masuratorile facute cu atentie.

4. Rezervarea unui loc de parcare in fata cladirii de destinatie. Daca destinatia este intr-un oras mare, precum Bucurestiul, s-ar putea sa fie ceva probleme legate de locurile de parcare. Evident, atunci cand se transporta mobilier masina cu mobila trebuie sa fie parcata cat mai aproape de scara in asa fel incat efortul sa fie cat mai mic.

5. Analiza situatiei din locul in care se muta mobila. Trebuie sa se analizeze fiecare detaliu: dimensiunile usilor, functionalitatea liftului, daca este cazul si modul in care sunt structurate scarile. Cel mai bun plan atunci cand vine vorba despre mutari este cel facut de acasa, pe baza tuturor situatiilor posibile.

6. Asigurarea mobilierului. Indiferent cat de buna este firma de transport mobila, intotdeauna exista riscul de accidente. Pentru cei care au piese de mobilier valoroase, este important sa existe o asigurare pentru bunuri. O firma buna ce ofera servicii de transport are deja o asigurare activa, insa este bine sa fie intrebati reprezentantii ei pentru a nu exista surprize.

Citeste si:  Masina de cusut ne poate salva ziua

7. Achizitia tuturor accesoriilor necesare pentru protectie. Folia cu bule, zapada artificiala sau diverse alte elemente de protectie din plastic pot face minuni intr-un transport, ferind produsele transportate de zgarieturi. Toate aceste accesorii genereaza costuri suplimentare, insa de cele mai multe ori costurile sunt cat se poate de justificate.

Din fericire, nu ne mutam zilnic, asadar, cele cateva zile de stres legat de mutare vor fi uitate rapid, mai ales daca sunt respectate toate regulile.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *